First Ariani Yang Terkorban!

Owh bukan terkorban akibat nahas jalan raya mahu pon terbakar dek api cinta..tapi akibat lemas di lautan buih!

Lemas dalam dalam air sabun kooooo..knowing tudung Ariani of kos la terbayang tudung berawning tu kan..atau ade orang panggil tudung pasang siap atau pon tudung orang malas…

Ape jua panggilan itulah hakikatnye..itu jugak yang orang hadap termasuk la aku..keluar la trend shawl ke..lilit ke hape ke..tudung awning jugak yang memikat kalbu..pakai tak sampai setengah saat dah siap!

Ops!model Ariani lantik sendiri

Even tak nampak vouge macam tudung lain tapi kemas la kot..orang cakap menang memakai la

Masa nikah bantai tudung awning ni je

Time sanding pon tudung awning tetap menjadi pojaan hatiku

Tapi bab menjaga ia paling susah..nak-nak part nak membasuh..leceh sungguh sebab awningnya tu

Sekali dobi sume tudung aku langsai

Ni cara aku sangkut tudung ni..demi menjaga awning kekdahnye

Dalam almari pon aku sangkut gini…nak membasuhnya pulak..aku rendam body je dulu dalam air sabun..pastu baru go tru selai-selai sental awning dengan lemah gemalai(sental ade ke lemah gemalai?) pape la janji aku basuh awning tu sket dengan air sabun..sikit demi sikit ye..pastu bilas dengan sangat berhati-hati

Ikotkan memang takleh basuh langsung awning tu..tapi rasa tak best la sebab berpeloh kan..so tetap jugak basuh awning tu sket..bilas then teros jemor…diulangi sehelai demi sehelai..basuh body-sental awning-bilas-jemor

Owh sungguh menguji kesabaran..saket pinggang tu toksah cakap la kan..tambah-tambah dalam keadaan membuyong ni..nak harapkan suami basuh..ade yang masuk mesin..itu bole mendatangkan sawan pada mak yong ye

Dalam duk berhati-hati gitu pon tetap jugak ade yang terkorban..owh pilu sungguh rasanya..dah melabur sket punye banyak..akhirnye lebur

First awning yang terkorban

Diganti dengan awning yang baru

Tapi yang spoilnya..awning tu guna kain licin..ala-ala kain baju melayu..ingat dapat gune awning asal..sekali memag tak dapat diselamatkan lagi..takde dah awning thai silk..maka hilanglah ke’ariani’an nya..sob sob

Bukan nak berlagak ke hape ye…dekat ariani pon ade jual awning biase..tapi aku tetap jugak jatoh cinta sama itu awning thai silk..owh ye dekat ariani pon ade khidmat tukar awning ni..tapi mahai naaa..cek tak mampu nak melabur lagi dah!

Untuk first time basuh memang kene hantar dobi..kalau tak warna awning tu turun kepada body..lagi haru..kire kene dry cleaning dulu untuk ‘matikan’ warna awning..tapi tetap jugak tak puas hati sebab still kotor pada awning (kesan peloh atau bedak) tak hilang…so nak tak nak kene basuh tangan gak hoho

Pendek kate..nak senang..nak mudah..nak cantek(cantek ke?) haruslah bersusah-susah sedikit ye..

Pesanan ini dibawa oleh mak yong yang stress!!Pak yong..tudung baru pelisssss…muahaha(itu motif utama sebenarnye)

Nota kaki:nanti dah ade baby tak nak dah beli tudung Ariani..nak beli kat pasar malam je..berjaya kah misi mak yong?tunggu dan lihat saje lah

– Sok Sek Sok Sek using BlogPress from my iPad 2.

27 total views, 1 views today

5 Comments

  1. samela kite dear sis, nk jgk awning silk..skrg ni jer br berjinak ngan fareeda..br je ade3,4 lai..dlu before ada baby, pencinta ariani juge, skrg tdk lagi..tp tetap cr yg seangkatan yg ade thai silk hehhee ..skrg byk2 pattern tp ttp juge ngan thai silk tu..bawal da lame sgt tak pkai..minta jgk ngan fesyen skrg tp x sesuai ngan muke..

    kak fiza suke jgk basuh tdung thai silk, coz berpeluh kan? ade jgk ariani yg da terkorban..sygnyee..ade yg da xleh pkai lgsg..x la plak, pegi tukar awning br

    opsss pnjg la plak conteng kt cni hahaha

  2. akak biasa rendam trus skali ngan awning.. then sental je body ngan tgn.. so far takde kerosakan.. hehe.. akak punye awning pon sume thai silk.. now most of the time pkai shawl, nnti dh ade baby takle pkai dh shawl.. so melaram la dulu dgn shawl yg belambak tuh.. hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge