Diner Ofis

dinner yang dah minggu lepas ke 2 minggu lepas gitu…ater…nak buat cane..update blog pon seminggu sekali seb baik..entry pelamin sket punye masam..pon tak siap-siap lagi..keh keh keh..sory ye geng..nak-nak si kakak tiri ku ‘sebi”

ok berbalik kepada tajuk asal…sepanjang 2 tahun setengah aku keje kat ofis ni..ni la baru 1st time ade dinner…so sangat la teruja kan…nak-nak dah ade suami..bonus lagi sebab suami pon satu ofis!muahahaa…eh korang tak tao ke kitorang satu ofis….gedik kan?gi keje ke gi ngorat tah yani ni=p

nak dijadikan citer punye la aku excaited 1st time nak gi dinner…bole lak my hubby(owh manje betol nama ini..ahahha)kene attend meeting…bole tak dalam banyak-banyak hari…hari tu jugak die kene gi meeting..kat KL lak tu..adoooyai

agak frust di situ…ikotkan flight MAS balik ke TRG ade pukul2 ptg tp kesian lak die takot terkejar-kejar…yela meeting die tu tak menentu..kadang-kadang abes t.hari..kadang-kadang membawa sampai ke petang…so tak yah ambik risiko..ambik je flight malam

paling awal die akan sampai ke TRG adalah pukul 9 malam..dinner start kul8 malam…sabor jela…

aku bersiap sedia je kat rumah sementara menuggu kepulangan suami ..then die kol je teros pecut ambik kat epot..seb baik rumah aku ngan epot 5 minit je drive..kalau jalan kaki ambik masa setengah jam la jugak…hehehe sumpah tak kelakar

tapi aku kesian sangat ngan en hubby..die da start ngadu penat..yela dari semalam die sampai KL..dengan tak cukup tidonye (ke sebab aku xde teman die tido..ahahha) pagi2 teros gi meeting..balik rush pg epot…eh sebelom gi epot aku suh die beli baju untuk dinner bole??

asalnye die tak semangat pon…tapi aku paksa sebab nak sedondon…then cakap beli je baju kemeja..bole buat pakai gi keje sekali (dasar isteri kedekuit) dan aku sudi sponsor..sekali die beli sekali dengan seluar…dan sampai sekarang aku buat diam je…ahahaha jahat giler…en hubby tak mintak..bukan aku xnak bagi=p

ambik je die dari epot teros aku suh die mandi bagi segar sket badan…aku lak rush gosok baju ngan seluar baru die tu..not bad…aku suke!mak aku pon tak putus-putus puji baju n seluar die beli cantek…n mamat si parang tumpul tu ternyata ada taste dalam membeli…well laki sape kan??buweeekk

hasilnya taaaraaaaaa


kami laki bini yang semakin mengembang…fullstop!(korang tak yah nak komen lelebih eh..keji)

baju aku tu adalah baju kawen yang belom sempat di pakai bole tak??ahaha ni baru 1st time pakai…ade sesape berminat nak sewa or beli?aku relakan…tudung je yang aku baru beli..tu pon pakai untuk diner tu je…tak bole kot aku nak pakai tudung gini gi ofis..aku bukan stok ayu-ayu nak pakai tudung gini…

seluar dan baju baru my hubby(sponsor by himself)…kasut dan jaket hantaran..jimat!

owh

stage utamam kami malam tu…terkejut aku sampai -sampai je ramai betol bebudak duk main atas stage tu…hepi benor dorang dapat bergumbira atas stage…maklum la kat rumah mane ade stage besar gini…hihi

dinner di Primule Beach Hotel

ambik peluang bergambar atas stage..masuk tak kaler baju kami…bole la tu..ade cekelat-cekelat sket kan?=p

dan yang paling best..majlis ni start time ktorang sampai…tapi bukan start makan la kan..ktorang sampai kul9.30..kaalau tggu ktorang kang ade yang mati kejong sebab lapar..aku tak tanggung ye..

patot la budak ofis aku asyik la duk kol tanye sampai kul bape…rupenye majlis ni sempena meraikan aku sebagai pengantin baru…kebetulan ade 2 orang yang baru berkahwin…sorang lagi seminggu lepas ktorang kawen

so ktorang sampai je teros MC umumkan ketibaan kami..malu i u….teros seperate kami laki bini berjalan…bole??ahaha tapi duduk semeja la..yela dahla sampai lewat..sume pon duk tengok ktorang bila MC umum tu…

duduk lak meja VIP lagi…tapi yang tak bestnya kami tak dapat nak enjoy the foods la..yela malu kot dahla lewat..pastu duk sebelah BIG BOSS..dorang sume dah siap makan pon..tggu ktorang untuk mulakan speech je..terharu mak noks!

nak ambik makanan pon terase diperhatikan..dengan para bosnya duk buat speech so terpaksa control la kan..aku lak duk sebelah madam BIG BOSS…dengan sudu hotelnya tak hagak punye besar..dah macam senduk nasi kekdahnye..pelik aku…ni paling besar sudu hotel yang aku pernah jumpe…so merasa la aku makan 2-3 sudu je nasi…minum lak air masak yang dah terhidang atas meja…dan sempat rembat sket air oren my hubbby…tu je!

owh memang dari awal aku dah psiko ni bukan nak pegi makan-makan…tapi just tunjuk muka…ahaha perot kene kasi psiko la beb…dah tao pegi lewat mesti makan pon dah tak best

takpe la tak dapat enjoy da foods pon..yang penting kami dapat hadiah!

waaa tak sangka rezeki kawen tetap jugak ade lagi..sebab sebelum ni memang da dapat hadiah dari ofis..sekali ni hadiah dari BIG BOSS..personal la kirenye..

muke hepy dapat hadiah

ni pasangan pengantin baru yang satu lagi..dapat hadiah yang sama

owh majlis ni jugak meraikan 3 orang ofismet kami yang brenti keje untuk sambung stdy..dorang pon dapat hadiah gak…tapi stendet la hadiah untuk orang bujang mane bole lawan hadiah orang yang da kawen….ahahha gelak jahat!kalau nak jugak sila kawen ye=p

si suami yang bangga dengan hadiah masing-masing…sebenarnye bukan bangga tapi berat!aku best je menonong bawak vontot

korang nak tao ke ape hadiah nye?tak yah lah….ahahha jahat tak?ok ok aku tak jahat…meh skodeng…

jeng jeng jeng

.

.

.

.

.

DVD Home Theater!yehaaaaa rezeki kami laki bini..memang tak de lagi ni kat rumah

balik je esoknye teros my hubby gigih pasang…now dah bergegar rumah…dan jugak makin best die layan main game..hampeh!

nota kaki:terharu dengan hadiah kawen yang masih tak putus-putus kunjung tiba..tq kawan-kawan..nanti kalau rajen..kalau la ye..hihi aku tayang hadiah2 tu

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. FarHa says:

    tengah menanti berita hadiah yg paling besar..im waiting kehkeh~

  2. YAYA AZURA says:

    DVD home theater tu bukan personal gift..haha…jahat sungguh aku…

  3. lame x g dinner2 ni…nk pkai sedondon…huhuhu…perghh..home theater…tbaekk wokk!!

  4. Sabihah says:

    hadiah dari saya belum lg kan?wishlist ada?hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge