Diapers Bag ~ Baby Stuff

Salam 8 Syawal…pada sesiapa yang berpuasa sunat 6 tu mesti meriah sambut raya hari ni kan?

Kebanyakkan warga emas sambut meriah hari ni uoolss..ade kampung yang ziarah kubur hari ni..siap ada pot luck lagi kat wakaf kubur..bawak nasi minyak..mee goreng..segala la..pakat makan ramai-ramai kat sana…tapi aku tak pernah rasa sume tu..ni citer dari kawan aku je..hihi

Tapi kenapa warga emas je?hihi nampak sangat yang muda-muda ni kurang menghayati..tak pahala lebih ke??syafaat puasa 6 ni..bersamaan puasa setahun tu..tak baik tao..nak mati tak kira umor pon ye (peringatan buat diri sendiri nampaknya)

Pada mereka yang niat nak puasa 6 tu..sempat lagi ye..bulan Syawal masih berbaki 22 hari lagi..aku?hm..tak niat lagi nak puasa..ahaha bole gitu?

Tapi ni bukan nak citer pasal raya pon..sory uoolss..aku kan dah keje..tak de makna nya nak raya lagi..nak citer arini aku dapat parcel dari sky net..kelas ko jah!

Dapat ke?padahal suami yang belikan..tapi kira dapat gak la sebab bukan duet ak kan?ahaha

Meh skodeng ape kat dalam

MAM Bag Boy

Ni sume suami aku punye hal..ikotkan bag baby ni nak kata penting tak jugak..nak kata tak penting pon tak jugak..tapi ade je option kalau tak beli..bole guna bag yang dah ade-ade je kot?hihi

Kawan aku nasihat tak yah beli..sebab nanti akan ade yang hadiahkan..so aku pendamkan aje hasrat tu..tapi aritu duk survey kat Kiddy House..suami aku terberkenan kat bag MAM ni..ikot hati aku dapat bag Carters pon dah ok da..comel bag tu..buat handbag pon bole (motif??) ahahaha

Tapi kalau dah suami aku angau lain macam je kat bag MAM ni..aku diamkan aje..tak nak potong angin..memang jauh di sudut hati berkenan jugok..tapi tengok harga..teros putuih angin..ahaha

Bag ni ada 2 warna..biru dan pink..biru orang dah beli..yang lagi best stok bag ni 2 ketoi je..satu biru..satu pink..so tinggal yang pink jela..gitu pulak kekdahnye..so balik la ke rumah dengan kehampaan sebab si suami nak warna biru..tak abes kat situ..dalam kete gak suami mintak aku search online store mana ade jual..cari punya cari..jumpe la 1 kedai ni..katanya dah diskaun..tapi sama je harga dengan Kiddy House..so diskaun ke tak sama je la kan

Tak puas hati lagi..sampai rumah suami aku sendiri duk google..sekali jumpe online store kat Johor nun..harga lagi murah RM10..huhu ok la tu..free delivery lagi sebab harga bag lebih dari 200..

Rupenye bag ni ada 3 kaler..hijau,biru dan pink..tapi hijau dah abes..dapat kaler hijau memang best la..unisex gitu..biru pon biru la..dah niat dia nak biru kan..even hati tu lebih tertarik pada hijau..teros suami aku beli..tak menyempat ko..aku tak sedar pon masa mana dia beli..tup tup dia cakap dah bayar..tu dia penangan laki kalau dah angau..sama je ngan pempuan kan?so tak leh nak blame pempuan kuat shopping lagi lepas ni..hohoho

Sling bag..tali agak lebar..so tak la lenguh sangat nak kendong barang baby

Compartment dalam..besar..siap ada 2 ‘bilik’..suami bukan main hepy sebab muat letak ipad die..hey ni bag letak baju baby okay..

Bag tahan panas/sejuk..yang ni ada di jual berasingan gak…

Changing mat..kat ujung tu ade getah..tempat nak selit lampin katanya

Bawah changing mat..material sama ngan bag

Owh ye lupe..gambar bag takde lagi..nak tengok ke?hihi

Ni la dia rupe bag yang suami duk angau sangat tu..cantek ke tidok?

Suami duk tanye banyak kali gak..berkenan ke tak..ikot hati aku lagi suke yang warna pink tu..ceria je..tapi dah dia cakap kita kan nak dapat baby boy..so ikotkan aje..tapi ok gak..ni bukan biru sangat..lebih pada warna biru firus kot..ala warna turqoise tu ha

Tapi tak dinafikan la finishing bag ni sangat kemas..biasa la jiwa Arkitek..halussss..suke pada detailing kot..aku layan je..padahal memang suke pon..harus lepas ni aku dah tak berhandbag..sumbat je dalam sling bag baby ni..nak beli handbag baru pon rasa tak mampu dah kot..cukup la bag hantaran tu..pakai la sampai lunyai!

Korang mampula nak berhandbag raya segala kan..aku mampu gak..mampu memandang sepi je…hek..ko hangkut la bag baby ko ni ke hulu ke hilir lepas ni ye..pakai la sampai ke anak bongsu..kata mahal tu berkualiti..tengok la sampai bila dapat tahan ahahaha

Manual book..harus ke ade?huhu

Detail penggunaan dia..bahagian depan tu memang bole cabut buat pouch bag..dan kat tali tu memang ade penyangkut..so bole gantung kat stroller..



Ni die rupe minah salleh yang design bag ni..

owh baby..ko tak lahir lagi bapak ko dah beli designer bag okay?omak ko ni harap nak kawen je baru merasa..ahaha

Pada sapa-sapa yang nak beli bag ni dengan harga murah 10 hengget ni..sila ke online store otaki..hm lupe lak link dia..search je otaki tu..jumpe la..tapi tinggal satu kaler jela iaitu pink..ahaha si otaki ni pon rupenye beli seketui untuk satu warna gak..huh

Pat pat siku lipat..sape cepat dia dapat!hihi

Nota kaki:Sekarang bergadoh lak laki bini sama ada nak bawak ke tak bag ni ke hospital..aku tak nak bawak sebab takot hilang lor..tapi kawan aku suggest letak je dalam bonet kete..dah bersalin baru bole bawak naik ke wad..owh gitu ke?okay madam!

– Sok Sek Sok Sek using BlogPress from my iPad 2.

17 total views, 1 views today

2 Comments

  1. wah da beli bag…klo k.yani nk tau..Aryyan aritu dpt dkt 10 adiah bag…N cuma guna 2 jek..cz lebih bminat gn beg yg N bli sndri..yg len bg kt org (pjgkan sedekah..hiks)…

    N x ltk pon bag dlm bonet kete..cz hosptl gn uma dkt..pape bole blk uma..klo travel jaoh baru bwk..

  2. btol la N..itu y kawan akak ckp..nanti akan ade org bagi..tp xkan la sama dgn taste kite kan?hihi

    akak letak dalam bonet mase g spital la ni..akak kan bersalin kat gov..mase sblm bersalin duk wad lain..dah bersalin pindah wad lain..so risiko hilang tu akan ade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge