Day 1-Part 4~Beli Ke Tak COACH Tu Eh??

kalau aku tunjuk gambo ni..agak-agak beli ke tak ah?


jawapannye mestilah tak..aku duk isi borang tu sebab kene declare masuk butik ni sangat tapi haram tak beli..

depa marah owh!

ahaha mengong!

memang tak la..giler hape depa nak marah aku kan..mao je aku baling botol yang aku duk galas tu..masa masuk butik ni malu gak wei..segan..terase kecik je diri ini..

yela orang lain masuk bawak LV, Gucci, Prada..Lada.. bla bla bla..aku lak duk galas bekas air tupperware tu…bole??sangat la tak vouge kan??
=p


beria SA tu balut kan handbag aku..tu tu yang dalam kotak tu..siap balut ngan riben merah lagi sebab cakap nak buat hantaran..padahal bukan nak gune pon kotak tu nanti..ahaha

agak-agak la tak kanla nak letak kotak besar gaban tu atas dulang hantaran..

mak mertua tengok teros gigil!

orang kampung tengok teros cakap tu handbag ke bag balik kampung…*pengsan!


duk isi borang apetah..aku pon dah lupe..ala macam form biase la..tanye pasal personal kite..nama,email, no fon bla bla bla..siap tanye gaji aku lagi tu..agak-agaknye kalau aku letak gaji bawah RM500 teros dorang buang je form aku tuh!tak baek tao..tu pon gaji gak=p

satu aku nak puji SA COACH ni..even aku hanya la melenggang kangkung masuk hanya duk galas bekas air..pakai sipar buruk…pegang handbag mahal pon macam ketar-ketar..die tetap layan aku elok je..nice sangat..

tak macam SA kat BURBERRY..tengok aku sebelah mata je..bajet aku takde duet hagaknye…bukan nk berlagak la kan..tapi aku memang ade plan gak nak beli brand tu sebab nak same dengan perfume..die pulak nak tak nak je jawab..teros terbantut hasrat tu..coi!!

padan muke hang!tak dapat komisen hasil jualan yang bakal aku laburkan..hoho biarla aku beli yang tak mahal pon..at least lepas la ko nak beli perfume seketul..

aii cik abe..muke macam resah gelisah je mengenangkan duet yang bakal melayang kah??

memang tak ah..aku yang kecut ade..sumpah wei aku memang takde jiwa sangat nk beli mase tu..aku ingat nak masuk then usha-usha je mane2 design pastu nak beli on9..murah sket

tapi cik abe intan payung yang TAF ni (pujian harus melambung ye) lagi meracun aku untuk beli adelah..siap offer beli purse sekali..owh kenapa la aku menolak..kelihatan aku sangat baik budi kan??ahahaha

yela kalau purse bodoh tu(sory ah bukan cakap purse tu bodoh tapi function die) hanya bole sumbat ic dengan syiling saje dekat rm1k..agak-agak berbaloi tak aku nak beli??memang la duet die tapi aku masih memikirkan bajet di poket..risau gak aku..balik dari beli hantaran nak beli roti pon dah tak mampuagaknye..heh~~

lagi bukti yang memang aku takde hati nak beli..aku bole tarik si dia keluar dari butik tu..pegi DKNY…pegi AIGNER(betol ke eja ni??)..pegi BURBERRY..semata-mata nak pilih yang terbaek dan lagi murah

tapi tak menjadi..kalau hati die dah ade pada COACH..COACH jugak la yang menjadi pilihan hatinya..ke aku??..korang jangan pelik la sebab ape aku takde hati..aku tak pernah terlintas nak pakai bag yang bernilai sebulan gaji aku..

tambah-tambah duet dalam purse aku selalu ade tak lebih dari 50 hengget!

ops kantoi…tapi itu la hakikatnye kan…setiap kali dapat gaji ibarat duet melintas je dalam acc tu..duk bayar tu bayar ni tinggal lagi secotet!

zaza yang hitam tu macam handbag ko kan??

sebenarnya yang hitam ni la yang aku berkenan..memang berkenan sangat la..

aku pernah post kat entry pon..aku falling in love with tat bag! tapi..aku tak jadi ambik mengenangkan kat dalam tu kosong..langsung takde compartment..

takpe la nanti ade rezeki kita beli yang tu eh??

ahahha ade hati tu nak beli lagi=p beli online sudah~~

nak dua-dua bole??

bole..bayar sendiri..heh~~

mase ni duk pening mane satu aku nak beli..lalala~putih ke coklat eh??

senyum je dia..puas hati sangat kot dapat beli aku COACH..impian dia dari awal lagi ni..

thanx my dear..ouch touching i tao..lepas ni sila topup duet dalam purse sekali..malu ah duet ade 2-3 hengget je…ahaha cabutss!

kalau beli bag hitam kat atas tu..akan dapat keychain comel bentuk C..comel sangat..si dia pon berkenan..siap tanye nak beli lagi..keychain kecik kiut miut tu pon dah RM300..simpan jela hasrat mu itu..tak ku hingin nye nak pakai..ahaha

zaza ko mesti dapat keychain tu kan??tukar bole??ahaha

ni je keychain yang aku dapat..3 serangkai lagi tu…jadila..ayat orang pasrah je ni=p

akhirnya..tadaaaa

..

.

ini lah handbag yang menjadi pilihan hatiku..korang dapat agak ke yang mane..dah abes tapis dah gambau tu..hihi

yang penting handbag ni banyak compartment..bialah tak cute pon..janji bergune untuk aku nanti..nak yang kecik cute tu tunggu rezeki lebih..beli yang hitam tu..ade hati gak nak beli lagi tu=p

sedikit tips:kalau beli dekat butik..fabrik tu ada warranty sepanjang hayat bag..means kalau kotor ko hantar je kat memane butik COACH bersama bukti pembelian (resit la tu) then dorang akan cuci bag for FOC..tadaaa..save duet aku=p

keluar je dari butik adelah umat-umat ni duk beratur..yang aku pon duk kalut suh dia ambik gambo..hihi ko tengok la tu..memacam pesen la dorang ni..bukan aku nak memuji..tapi ambik gambo buat bahan ngutuk..ish keji betol la..insap la yani ooi

korangtergamak ke nak pakai gitu?nak buat rambut stail gitu??

biarlah aku jadi orang yang tak menghargai seni pon..kui kui kui…sory eh kalau ade yang terasa atau terlibat dalam gambar ni..gurau je=p

balik tu teros pegi Sungei Wang..nak gi beli jam

kenapa tah ktorang pegi sane..aku pon dah lupe..tapi yang aku hengat..mase tu dah penat sangat..round satu Pavi pon xjumpe yang berkenan..last-last pegi kedai yang dah nak tutup..sempat sambar jam tu..sangat rushing la mase tu..nak ikotkan schedule punye pasal.1st day memang untuk beli hantaran aku je..

jam aku tak la cantek bling bling pon…aku nak yang simple dan yang paling penting ade date..aku selalu lost pasal date ni..ikotkan hati jam tangan ni tak masuk pon dalam list hantaran aku

tapi disebabkan aku baru je kehilangan jam tangan kesayangan..teros kene masuk list *jahat betol orang yang curi tu..dalam rumah aku sendiri pon bole buat keje terkutuk tu..aku xnak la cakap sape-sape..tak baik lak nak menuduh orang kan..

i sayang jam yang hilang tu bukan atas dasar pape pon..tapi bagi i jam adalah benda yang paling rapat dengan i..jam adalah yang melekat kat tangan i dan i selalu tengok..adalah amat janggal dan sedih bila dia hilang..hope u faham eh?

tetibe ade selingan luahan perasaan gitu=p


ok ni hasil shoppingan aku untuk satu hari..dasyat bukan??ala..macam aku pernah cakap sekali seumor idup je kot dapat shopping secara dasyat gini…

dalam paper bag tangs tu si dia belikan perfume untuk aku..ouch tacing lagi..

sekarang perfume tu dah selamat aku gune..dan yang paling best dia suke bao itu..aaaum!!

owh siap dapat member card TANGS lagi..ade offer untuk member on 23rd tu..hanya members je yang dapat beli haritu..memang berbaloi-baloi la..tapi aku tak sempat nak pegi..banyak lagi hal perlu dibereskan..tak sempat nak roger korang..agak-agak kalau aku roger korang pegi ke?heh~~

ni checklist untuk hantaran aku:

1- perfume
2-handbag
3-jam tangan
4-telekung (omak si dia sponsor..thanx ma…cayang lebih la gini..hihi)

see sket je pon..aku tak mintak banyak-banyak…*padahal amount tu dah kalahkan yang si dia punye kot…ahahaa

tengok la kalau-kalau kasut yang si dia beli tu dapat aku jadikan sebagai hantaran aku letak la..tapi macam tak kena la pulak..sebab sume barang aku kebetulannya bewarna putih…kasut putih takde lah..jom beli kasut putih lak…*sah sah nak kene pelempang ni!

barang lain macam biasa la cincin..gelang..coklat..sirih..buah..total dah bape eh?tetibe rase macam banyak je..bajet 7 dulang je=p


40 total views, 1 views today

8 Comments

  1. Let me guess~
    its Coach Madison Op Art Sateen Maggie Khaki/White #14305 n the price is 1.9k,aite?
    Wow..ur hantaran wud be very glam&classsy ala2 mak datin okehh~
    nampak nya henbeg kita sama design la.
    ouhh..i likee~
    terbukti walaupun kita jauh terpisah kita tetap sehati sejiwangg karats..weehoo~

    yep,yg hitam tu mmg sama mcm henbeg aku n aku cuma dpt keychain yg 3serangkai mcm ko tu je sbb bkn bli kt butik~

  2. eh zaza same design ke?bukan ko pakai y macam design hitam tu ke?or ko dah oder satu lagi y lain…kantoi..hihi

    1.9k tu utk leather la..aku punye fabrik kurang lagi 300..inilah hasil dari tidak bertunang..claim habesan!ahaha

  3. maksud aku design sama adalah op art signature tu.
    Aku punya Coach Hailey crossbody so ala2 yg kaler hitam hok plg kanan skali tp aku punye khaki bkn hitam.hee~
    Yg beli pun tak pakai lg so mungkin nk kawen nnti br bli baru kot..
    bangkrap la aku bli coach tiap2 bulan.huu~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge