Day 1-Part 1~Perfume and Shoes


ha ko tajuk pon sket macam scary je kan..siap day 1..part 1 bagai..
nampak nau banyak part yang korang kene hadap nak baca hasil shoppingan aku yang tak seberapa itu..

ahaha dan dan la tak seberapa kan…dalam tak seberapa tu abes gak la dalam 3-4 bulan gaji ho hoooii~~

tapi ok la sekali seumor idup kot dapat shopping secara rakus gini…hari lain nan ado ye..

aku bercuti sempena hari keputeraan Agung aritu..hari Selasa..so ambik cuti Rabu dan Khamis..Jumaat memang dah public holidaydi tempat aku..Sabtu aku terpaksa balik untuk menghadiri kenduri Lina di Trg..memang pack la sepanjang minggu itu

tu dia baik punya planning dari si dia..memang setaip saat tak kan dibazirkan=p

owh si dia kalau planning memang terbaek wook..kalah den perempuan yang konon-konon ayu lemah lagi gemalai ni *…..ke?? ahaha fail la kan kalau aku ni ayu..memang tak la

tempat pertama yang aku tuju..yang memang dari awal aku duk pasak kat tinge die nak gi the curve..the curve..sebabnye nak cari perfume

ktorang sampai lebih kurang dalam kul9 gitu..see sangat bersemangat kan??kedai pon xbukak lagi..hohoho

so bergambar la kami di depan lori (lori ke eh) bomba ni..bole tak selama ni aku tak perasan pon ade bendalah ni kat sini..

eh eh tetibe sape tu jejaka yang ‘TAF’ di sana??
..auuw sexy gitu=p *pengsan!
owh aku kelihatan melebar di sini..
nak jugak sebut melebar..
manis sket la dari mengembang atau menggemuk..ahahaa tak nak jugak mengaku tu

so ktorang pon decide breakfast dulu kat IKEA

menu pagi tu adalah nasi goreng kampung yang dah tak berapa kampung sangat tu
capucinno dan jugak chicken wing(makanan wajib neh)

aksi dari tuan blog yang sangat la hai sopan

lagi santun..masa ni muke da start exited dah

masih sopan even mulut penuh dengan makanan

sekali ko terus FAIL!

ni kalau mak mertua tengok harus rejek awal..hoho

bila tank da penuh ape lagi..aktiviti pon bemula la

lets start SHOPPING secara rakus!=p

alangkah bahagia nya aku bila henbeg..henkecif..segala sumbat saje dalam backpack cik abang ni..laju je aku jalan..memang berlenggang kangkung mak limah la..berat lor henbeg aku..mane taknye segala mak nenek aku sumbat..

so bila si dia willing nak galas..segala beban aku dah transfer kat dia..hasilnya abes saket bahu dia..ololol shian…ahaha gelak secara keji=p

hajat aku nak beli perfume kat sini sebab adik aku cakap ade sorang nyah tu best gler..kalau nak buat hantaran memang terbaek ah die balut..sebab adik aku pernah tipu cakap nak buat hantaran..sebab tu die taosekali bukan nyah yang aku jumpe..ini perempuan yang menyerupai lelaki yang ado..pelik aku memang orang jual perfume ni confius jantina kah???yang laki nak jadi femfuan..yang femfuan nak jadi laki…

takpe layan aje..sebab that girl…or boy??layan memang terbaek pon..tinggal lagi part nak packing tu tak bape best la..memang hasil tangan “gurl” jugak yang menjadi..

pilih bang jangan tak pilih..part beli perfume aku kejap je..SA tu bagi bau 2-3 jenis je aku dah ok..nak yang tu..

tapi si dia..hm cerewet mak enon..tapi tak heran la laki memang gitu..kot??yelah doranh kan jarang shopping..sekali shopping memang nak yang terbaek la

tak macam aku..sume nak cepat je..then maen sebat je..pastu nyesal..hoho nk buat cane..kate nafsu perempuan ade 9 kan??ok nafsu yang bersalah dalam hal ni..

last-last dua-dua ambik perfume BURBERRY..ini memang sangat tak di plan ye..yang penting suit dengan bajet..siap kurang lagi..takpe bole topup untuk barang lain

tips:kalau nak beli perfume selagi bole elakkan daripada ambik benda yang kita tak guna sangat..macam aku dan si dia..tak ambik shower gel..deodorant segala tu..bukan nye free pon..sume tu di caj kot..lagipon macam tak berbaloi

kalau body lotion aku boleh terima sebab memang sangat digunakan..gitu..atas korang la ape yang korang nal…janji perfume wajib ade..dah namanye ko nak beli perfume..kan takde perfume idak ke kepelikan di situ..tetibe ade lipgloss dengan shower gel..hoho ini contoh ye

pastu kalau bole ambik perfume yang EDP..lagi pure berbanding EDT

owh baru beli perfume dah fhenat ke macik??kate nak shopping secara rakus kan??

tidak sama sekali..aku duduk selepas berlaku satu kejadian…hihi sumpah kelakar kejadian itu..nak tao??

lepas je beli perfume aku tu..aku rase nak ter’beri’..itu memang habit aku la kan..pas je bekpes saket perot..kadang-kadang tak sempat bekpes pon dah saket

so berlari la aku ke toilet..dalam toilet tu paip air yang aku pegang tetibe hilang kawalan..ouch!ko..habes basah seluar aku bole??aku dah start panik dah time tu..

tak kan nak teros balik kot..baru kul11 mase tu..lap dengan tisu pon tak jalan..terfikir gak nak gi kat hand dryer tu..tapi tak ke sangat kelihatan bodoh kalau duk tertonggek-tonggek kat mesin tu..ape lak orang lain cakap..”gile hape minah ni” tak pon “jakun hape tak penah jumpe mesin ni agaknye”

hasilnya aku duk melepak kan vontot kat sofa ni..seb baik ade sofa kat situ..nasib la korang lepas ni..sape duk sofa tu gatal la die punye vontot..ahahaha

ko tengok la pandangan dari belakang…die punye basah sket punye panjang!~~lawak gler..kalah budak-budak yang baru lepas pampers=p

lambat sangat nak kering ktorang decide jalan je..sesambil si dia duk cover aku dari belakang..sambung beli perfume si dia lak…

ok done!dah beli 2 perfume..kejap je pon..tak abes banyak masa kat situ..banyak lagi benda nak di cari..yang bestnye aku siap dapat pouch…betol ke ejaan ni zaza?? dari burberry…teros felling orang kaye..tak dapat henbeg itu pon jadi la..

abes beli perfume ternampak la butik PRIMAVERA..owh dah lama aku ‘puasa’ shopping kasut hokay..teros meroyan tu datang hiks~~

cakap dengan dia nak tengok kejap je..kejap je…sebabnye kalau korang nak tao kasut tu tak termasuk dalam list untuk barang hantaran ye

tapi masuk je teros zassss sambar…2 pasang satu yang aku pegang..satu lagi..tuu..tuuu dah pakai siap-siap kat kaki..

itu sandle buruk teros tolak tepi..nampak kan yang sket-sket kaler merah tu

ala buruk-buruk pon sandle tu la yang berjasa dengan aku bertahun-tahun..sampai hitam legam die punye tapak..bukan aku tak basuh eh..dah ku sental-sental tak hilang..nak buat cane??

tapi tiap kali nak try kasut baru..aku sorok-sorok ah sket sandle aku tu..hihi malu beb..jaga sket maruah kewanitaan itu=p

satu warna coklat..yang ni ade warna putih jugak..cantek!ehem ehem aku ni sume aku cakap cantek..tapi tak kan sampai nak ambik dua-dua sekali..design same tapi kaler lain..itu memang dah tahap meroyan kuasaempatbelas kot…tak leh tamak yani~~


satu lagi kaler purple..santek kan??ade kaler hitam dan cream jugak..

konon-konon sebab nak suit kan ngan tema kawen..tapi lain jadinye..nak tao ape citer..tungguu..panjang lagi kesah kasut ni..

kate ‘puasa’ shopping kasut dah lama kan…faham-faham je la bile dah jumpe syurga membeli kasut

abes part membeli di The Curve..sambung lak kat IKEA…tunggu~~

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. $iti says:

    Yep,ejaan pouch anda tu betull.klu salah pon takpe sbb tak kena potong duit hantaran.haha~
    oh ya,sila update cepat sikit ye sbb xsabar nk tgk hasil pembaziran org.
    I like~
    hee..

  2. oneyani says:

    muahaha kalau salah eja buat la konon2 mcm eja2 manje2 kan?huhu

    ahahaha sabar..sabar..aku tao part handbag yang ko paling xsabar..hoho

  3. naz says:

    pergh raya sakan u yaaa i dgr ikea makanan nya sedap haha

  4. wah..da mule ops kawen da k.yani…gud luck sis!!

  5. Along25 says:

    wah! dasat sungguh berbelanja! … 1st time nampak muke si dia ekekekekke!

  6. myranaqi says:

    wow..suke2 bc…cpt2 update erk..xsbr nk th perkembangan seterusnye ni.. nnti nk kawen jgn lupa jemput myra tau..hihihi

  7. oneyani says:

    naz:memang sesedap..tinggal lagi duet je nak membeli..hihi

    N:xde la ops sangat..tak semeriah N kot..ahaha

    along:sekali seumor idup je kot..ahaha tu la mule kunun2 nak suprise je muke die sampai kawen tp malas la pulak=p

    myra:ehehe thanxs..mesti la ajak myra kekgi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge