Da Sebulan Nikah Baru Hegeh-hegeh Nak Update

::pose dari pengantin yang da agak-agak basi::

adeh..terase basi lemau segala dah hal kawen aku baru nak update..mengalahkan ciare yang beranak baby baru…die punye update kencang owh…tapi takpe la die bercuti panjang..aku takde cuti cane nak update=p *alasan!

tapi best la baca kisah kamu ciare…suke sgt!ade baby…cite pon menarik je..kite ni takde benda baru nak cite selain dapat ‘baby tua’ sorang tu…hihi

eh ni nak citer pasal nikah ke pasal baby ciare ni??gulp**tapi tetap jugak nak citer untuk kenang kenangan buat diri sendiri..orang lain tak nak baca pon tak pe..tak marah pon..

bulan lepas pada tanggal 19.11.2010 dalam pukul 9.30 gitu aku dah selamat di nikahkan oleh tok kadi rock…

punye la rock tok kadi..sampai si suami aku tu bole duduk menghala kat pacik aku yang pakai ala-ala tok kadi…padahal tok kadi da duk terconggok depan tu..adeh..kenangan sungguh!

pacik aku kat sebelah tu..yang pakai kopiah hijau tu la si suami aku ingat tok kadi pada awalnye..hihi bole tak?

saat aku dipanggil keluar dari bilik..biasanya akan ade orang jalan depan pengantin kan..ni punya la aku gelojoh..bantai jalan depan sekali..ahahaha sama kes mase dirisik dulu jugak kekdahnye ni=p

keluar je dari bilik..aku pon duduk la bersimpuh atas tilam empuk tu kan..sekali tok kadi ‘rock’ aku tu sound..
“aih mai sini..awalnye duduk”

adeh malu aku

mula-mula sekali aku tunjuk ic..die cakap tak nak po ic..salinan dah ade nak buat ape..ek ele penat je aku berdebar..suh kawan aku si hana tu cari ic aku..yela tengah kalut-kalut tu kan mane nak ingat mane letak dompet…peloh kat ketiak tak kering lagi..sekali tok kadi tak nak pon ic tu..ahaha

ok..duk bersoal jawab dengan tok kadi sket..dia tanye nama bakal suami…asalnya aku cakap nama dia je..pastu tok kadi tanye nama ayah dia ape?aku cakap la nama ayah nya(seb baik inagt =p)

pastu tak kadi sound..
“tak jadi macam tu..kene sebut nama suami bin nama ayah”..gitu mane la den tao..so dengan blur-blurnya sebut la aku sekali lagi..malu lagi =p

masa die tanye tu aku dah seram sejuk sebenarnye..bukan ape takot die tanye rukun nikah ke..rukun tetangga segala tu la kan..aku bukan tak tao..tapi sumpah blur giler mase tu..yela duk depan-depan tu dikelilingi oleh umat manusia (ceeewah bajet ramai sangat la tetamu kan)

tapi kalau la buatnya dia tanye gak dalam otak aku memang da set..pusing belakang tanye kawan or sesape la yang ada kat situ..ahahaa

ape eh yang aku baca tu..dah lupe..korek-korek gambar dari photog satu pon takde ambik gambar plat tu..apedaaa..yang aku ingat..ade sebut nama aku..nama ayah aku..pastu lafaz dia adalah membenarkan aku dinikahkan gitu la kot..ahaha sumpah da lupe…

agak-agak la bukan baru seminggu kawen..tapi dah sebulan =p (tula sape suh baru skrg hegeh-hegeh nak update)

tengok ah muka ayah aku..sket punye serius..tapi aku mase ni takot dua-dua tergelak je..control je aku..bukan nak sedih sayu ke hape =p

dan sayang sekali tak de pon sape ambik video time ni..abang aku yang ditugaskan ambik video bole lak lupe mane letak camera..tsk tsk itu yang buat aku sayu..

sket punya lantang dan sebijik-sebijik aku lafaz time ni..masa ni aku tak fikir lain dah..aku betol-betol feeling mcm buat presentation kat client tu ha..bole gitu?

selesai baca..tok kadi suh sign itu surat la…yehaaa lepas dah azab aku..

ic aku masuk gak dalam gambar..tak sia-sia berpeluh tiak ko Hana…

then ayah aku plak baca plat serahkan tugas nikah pada tok kadi


dan saat ini lah aku tengok bakal suami melangkah masuk ke rumah ku..sumpah ni la moment yang paling aku ingat sampai bila-bila..terasa macam eh aku nak nikah ke?betul ke dengan dia?macam-macam bermain kat kepala otak..

tapi apa yang pasti feeling tu sangat best dan bahagia…adeh tak reti nak cakap macam mane..hanya yang dah lalui faham perasaan tu kot=p (adeh sory terlebih feeling la pulak)

malas nak cakap panjang..tibe-tibe time paling kemuncak..iaitu time akad

tu dia plat pon disediakan untuk si suami..ni kalau tak sekali lafaz tak tao la.malu dek orang kampung owh!


seb baik sekali lafaz kan..u memang my hero la laling!

padahal lafaz di Terengganu adalah paling senang..tak yah sebut pon nama perempuan dan nilai mas kawen tu..ingat lagi masa akad ni suami aku sebut seketul-seketul dengan kuat dan jelas..sampai ramai cakap dia macam baca berita!ahaha

“saya terima akan nikahnya dengan maskawin yang tersebut itu”

dan bole tak aku nak namakan tok kadi ni sebagai tok kadi plat..sebab sume pon die siap bagi plat tu..dengan nama dan ic dan no fon die pon ade plat..ni kes nak cari potential customer ke hape..ahaha tapi memang sangat bersungguh la dia ni..i like!


muka hepy dah selamat
duet mas kawen aku (kat Terengganu takde nilai yang ditetapkan untuk mas kawen..so guna saja duet hantaran untuk mas kawen)

gelang hadiah kawen dan jugak cincin sebagai tanda bertunang (ni aku saje reka la kan..hihi)

posing silang jari kekdahnye hanya untuk menayang cincin kawen..

pose yang paling semua orang pon suke…hihi well dah sah kan

tapi aku suke sangat sebab si suami tak cium awning tudung aku…hal ni memang aku dah warning awal-awal kat die pon..tapi tengok la tu..sampai dagu dia penyek idung aku..punye la tak cukup ruang kan?ahaha abes mekap aku…


akhir sekali pelamin aku yang menyimpan segala macam cerita..seb baik ade gak rupe pelamin kan..kalau tak..hm tak tao la..ape cerita di sebaliknya..nanti la aku citer ye..

perasaan masa tu syukur segalanya dah selamat..feeling sedih-sedih takde la pulak…syahdu betol la si pengantin ni..ni sume gara-gara banyak sgt hal yang bermain di fikiran aku..

ade rase geram..marah..tak puas hati…sampai suami aku tegor masa tu..senyum la sket..jangan tunjuk sangat muka serabut..yang penting kita enjoy…kita da selamat nikah..

tu yang aku suka pada dia..ape-ape pon die tetap cool je..aku ni?jangan cakap la..segala angin ribut taufan meledak dalam hati…ape kesahnye??
tunggguuuu…next entry ye..

nota kaki:lega aku at last dapat gak update blog..memang dah set kalau dalam masa sebulan tak update-update gak..kire burn jela citer kawen ni..hihi

35 total views, 1 views today

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge