Cuti Nuzul Quran dan First Hadiah My Baby

Pada sapa-sape yang bercuti hari ni…ape aktiviti korang?aku macam biasa asal cuti je plan nak buat biskut raya..

tapi kesudahannya aku duk layan mata je hari ni..terbongkang sampai tengah hari..ahahaha kasi can la kan mak yong merehatkan diri…lagipon dari semalam pinggang aku saket sengal semacam..pastu tulang bontot pon tegang je..aku suspek tulang sedang mengembang..hoho saket wooo

adik aku pulak dah tengok aku duk berguling-guling je atas tilam..dorang keluar pegi beli barang buat biskut..ada lagi mana yang kurang untuk di top up..kata perkongsian bersama-sama kan..aritu aku dah beli untuk first bacth..tengok la kalau larat malam ni kitorang sambung projek biskut raya tu..list nak buat biskut tu panjang nau..buatnye tak jugak..hihi

eh aku tak citer lagi projek biskut raya aku tu kan?hm..minggu lepas dah buat sebanyak 5-6 adunan biskut badam…banyak kisah di sebalik projek tu..nanti la aku citer ye..

owh alang-alang adik aku keluar..dorang telah membeli sedikit keperluan..atau lebih tepat lagi hadiah buat my baby..first hadiah ni..aku terima aje ape hadiah yang orang bagi..thanx buat adik aku Mie..dan Ada jugak..Mie tukang keluor duet..Ada tukang pilih dan tukang bayar kot..hihi

hadiah itu berupa…

(wah dah macam dapat tajaan ape je kan)

2 helai towel

owh aku memang dah beli 2 helai towel sebelum ni..tapi towel yang aku beli bersaiz besar..maybe aku pakai pon lepas..ahaha tapi towel baby la..so adik aku beli yang ni..bole la guna masa baby baru lahir

5 helai baju newborn

tak newborn jugak..ade yang size 18 bulan..ade size M..campur-campur la..mak aku marah beli baju kecik sangat..takpe baju newborn dah banyak aku beli..adik aku memang awal-awal cakap nak beli baju berlubang..lubang pon lubang la..janji ado..aku pon baru beli sehelai baju berlubang..

1 set topi dan mitten+booties

set cuddles warna cream tu aku dah ade lor..maybe sebab cute sangat adik aku pon tergoda..takpela bole lanting kat orang lain lepas ni..tak pon pakai je dua-dua..dasar tamak di situ..hihi

4 helai hand clothes

lapik getah

kawan aku dah pesan awal-awal jangan beli lapik getah ni..material senang menggelupas..tapi dah orang bagi terima jela..aku pon tak beli lagi..tengok la lepas ni kalau rajin aku beli yang sejenis lagi..tak pon guna je yang ni..dah menggelupas baru beli lain..penjimatan katanya

dan last but not least (dengan harapan banyak lagi hadiah adik aku nak bagi..aci gitu?)

2 set stokin dan kasut kiko

kasut tu tunggu baby besar sket la kot baru bole pakai..

cukup la baju newborn setakat ni..bagi aku dah banyak sangat nak campur dengan yang aku dah beli masa sale members day sogo baru ni..banyak lagi keperluan lain yang aku tak beli..tengah survey lagi ni..setakat ni untuk baju dah bole stop..next list melambak lagi oooii..kelambu..stril botol..pump susu…set tilam..kain bedung..kain lampin..bengkung mak budak..bla bla bla…

cuti aku takde la kosong sangat tak terisi ape-ape..aku baru je siap masak ni..kasi can kat mak aku rehat..memang setiap kali hari cuti..mak aku lepas je kami adik beradik duk bersilat kat dapor tu..rasa macam mana pon redha je..ahaha weh laku jugak aku masak..sekali doranghadap abes teros time berbuka..ko ado?ahaha

menu hari ni ayam masak lemak cili api..daging masak kicap..sup sayur..sayur campur..dan telor masin…dan sambal belacan..cukup la tu..janji kenyang!rasa macam mana hadap jela eh…hihi kalau rajen aku ambik gambar..kalau malas makanya faham-faham jela..hihi

nota kaki:pernah sekali suami aku makan sket je sebab dia cakap kurang kick ah paprik aku masak…mak aku selamba je balas “takpe kita kene bagi sokongan..biasa la baru belaja kan..kene bagi kritikan membina”..wah..tak percaya aku mak cakap gitu..selama ni dia pengkritik tegar woo..maybe dia rasa dah tiba masanya bagi peluang untuk anak-anak lak take over keje kat dapor..aku pon dah nak jadi mak orang so kene sedar diri sket la kan

60 total views, 1 views today

7 Comments

  1. Sungguh yani, ty nor..sian kena kejong…sapa selok nangis hahahaha gile jht r dpt mok sedara gini hakhak..anok sendiri dok tahu sebab jantina masih jd tekak teki hehhe tunggu 7 bulan kekgi, kalo doc scan tahu rr kot ahaks~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge