Coret-coret Sebelum Majlis



dah aku skip dulu bab cincin ke hape sume tu..nanti aku story..tu pon kalau korang masih berminat nak baca la kan=p

asalnya family ‘ejen perisik’ nak datang hari Jumaat..29/4/2010..hari Khamis dah la aku keje..rumah tu lak dah la macam tongkang pecah..baik sket dari bot orang pegi ke laut ikan tu ha…

owh ye rumah aku yang direnovate tahun lepas masih belom siap ye..harap maklum..sebab tu aku tak tempek gambar rumah banyak-banyak..hoohoho uduh sangat pemandanganye..takdenye harapan lag la nak buat entry rumah ku syurga ku bagai=p

dah 2 kontraktor dan beberapa tukang rumah cabut lepas dapat payment..aku pon tak tao ape jenis manusia la dorang ni..sebelum ni renovate ok je..smooth je..tapi kali ni memang dugaan betol

ni pon baru dapat tukang baru..pon nampak ade masalah..hope dorang dapat siapkan..kalau tak tak merasa la aku nak kawen=p

huhu lupakan kejap hal tu..yang aku nak citer skrg pasal rumah..yang mane simen berbag-bag depan pintu..tiles berkotak-kotak dalam rumah..dan segala jenis mak nenek lagi la…so setelah di bincang-bincang..aku cakap nak buat 1/5/2010…

cuti hari pekerja..lagipon ahad tu dapat cuti ganti..so dapat la rehat sehari…

Jumaat tu kecoh la aku adik beradik duk kemas rumah..memang penat tak yah cakap la kan..rasa nak tercabut segala sendi mendi yang ada dalam badan aku ni

yang tinggal hanya la aku, mok, aboh, Sahid,dan Safiq..

adik aku Ada pon balik last minit..subuh hari majlis tu baru dia sampai..asalnye taknak bagi pon die balik..sebab die tengah duk berperang ngan final exam..

sekali die bersungguh nak balik..lagipon exam die tinggal satu paper je lagi..dan gap pon jauh..so aku pon setuju la die balik..sangat menghargai kehadiran mu Ada..ehehe buat Mie jangan sentap ye..=p

yela mu bizi kan..takpe la mu tolong doh aku beli bekas cincin..tapi kalau mu sponsor lagi suwit je kan=p

abes part mengemas…petang tu jugak siapkan baki-baki hantaran..malam tu gegas pegi beli lagi barang hantaran..mak aku mintak beli towel..beli pon kat Astaka je..towel yang ade jangan cakap la memang uduh sangat..kualiti pon kureng

padahal kalau aku beli coklat pon lagi ok..

tapi masa tu langsung tak terfikir..blur je…dahla masa tu jugak diserang migrain..kepala dah rasa nak pecah..darah rasa nak memancut dari mata..ini serius(nada wonderpet) sampaikan time mandi pon aku terpaksa dudk sambil pegang kepala

ape mak aku mintak..beli aje..solehah nye aku kan..anak sapa la ni=p

aku jugak beli alas untuk aku duduk pada majlis tu..feeling puteri la sket kan..ehehe

alas tu lak aku balut dengan kain songket

tu kat hujung sane yang bewarna purple..owh ye majlis ni tema ni warna warni ye..layan je..asal ado=p

meh close up sket ape yang berjaya aku bagi pada ‘ejen perisik’


ini yang first siap..memang semenggah la sket..even letak dalam kotak murah tu je..ade la rerame dua ekor penambah seri=p


ni towel yang di beli malam tu..rerame dah tinggal sekor je..tapi masih dalam kaler yang sama iaitu merah dan gold

kek puding..kain organza tu tinggal warna gold dan putih je..belasah..janji ade gold sket-sket


bakul buah yang penuh misteri ini..lace merah putih lak..janji merah..bunga orked tu kira halal sebab same dengan puding kek kat atas..


last but not least..sejadah yang tak tao dah ape tema nye

kisah sejadah ni agak haru la..pukul 8.30 pagi tu baru siap..orang nak datang kul10..korang bole imagine la kan mcm mane kelam kabutnya aku dan Ada buat bendalah ni

ni sume nenek aku duk bising-bising suh bagi 5 barang..yela stendet kene ganjil la kan..dari malam tu die duk bising aky buat dek je..ahaha durhaka punye cucu

sekali esok tu die bunyik lagi..so aku ape lagi..capai sejadah yang tak guna lagi (pssst ni sejadah yang ofismet aku bagi time die pegi Mekah aritu..ehehe kire halal la kan)

seb baik kotak spare tinggal satu lagi..lace pon tinggal yang gold..aku letak bunga orked…letak riben merah..ahaha sumpah kelakar!

takpe janji siap 5 barang…ape barang…barang la…huh melalut la ko yani..

so sekarang masa yang ditunggu-tunggu..hari majlis…eh nak buat dalam entry ni ke??

next entry la kan??aku cam da ngantok je..ehehe kejam tak??sila lempang aku sekarang..yeah aku berani offer sebab tao korang jauh mane bole lempang aku…muahahhaa

2 total views, 1 views today

4 Comments

  1. naz:panjang kan..nak update dah la susah..sekali dapat update gini la jadinye..

    cantik ke?pakai barang yang ade je pon..ehehe

    are-ja:hm nok kate tunang doh la gini…mcm sedih je tunang dok merioh gini..ahhaha
    tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge