Check Up Before Raya

Bukan sebab nak raya..tapi sebab tarikh appointment jatuh gedebuk sehari sebelum raya..29.8.2011..masa nurse bagi tarikh tu ada dia tanya bole datang x?berat je mulut aku nak cakap nak lepas raya..macam ade emas kekdahnye..padahal bole je cakap aku balik kampung ke ape..

Tahla tetibe terasa kesian kat nurse yang sanggop datang keje sehari sebelum raya..aku ni dah la tak keje..ngengade lak tak nak datang..Lagipon sume ni untuk kebaikan dan kandungan aku jugak..jadi akur sajor..

Plannya 7.30 dah terpacak depan pintu klinik..nak dapat no 1 punye pasal..tapi nan ado..pukul 8 baru nak mandi bersiap bagai..so dapat la nombor seperti yang tertera di atas..23 ko!

Nasib parking senang je nak dapat..kete tak banyak lagi membanjiri bandar Kuala Terengganu..awal lagi kot..abes check up ni tengok la berduyung-duyung kete..esok nak raya la katakan..

First time jugak incik suami dapat teman aku arini..time cuti macam ni la dapat bermanja-manja sket kan(ke buli) nak jugak suami rasa macam mana aku selama ni melangut menunggu di klinik..tengok prosedur yang perlu aku lalui setiap kali check up..bagi dia insaf sket setiap kali nak jeling pempuan lain ahaha gurau je

First cek tekanan darah dan berat..tekanan darah macam biasa comey saje..Tapi berat turun la pulak..apa lagi dakwat merah la jawabnye..dari 57.5kg ke 56.5kg..

Second cek hb dan urin..hb pon tak nak kalah tetap nak turun!

Oh my..dari 9.8 ke 9.3..makin terok…aku rasa dah macam-macam aku telan..makan apa saja yang korang sajes..tetap turun..nak nages okay..

Langkah seterusnya cek perot..menunggu cek perot adalah paling lama..padahal dah 3 orang nurse yang kerja..siap bukak meja kat luar lagi…selama ni 2 orang je..dekat sejam menunggu!

Yang bestnye nurse yang cek perot aku arini adalah sedara sendiri..aku tak kenal pon..tapi die tegor aku dulu..sekali ktorang second cousin..dia pon datang majlis aku aritu..terharu rasa..dapat la tanya macam-macam sket..selama ni mulut terkunci je nak tanya..suami selalu cakap aku ni penakot..dengan dia bukan main ghimau lagi..ahaha

Bukan takot..tapi segan=p

Memandangkan kandungan dah masuk 28 minggu..makanya kene la cucuk..nanti bulan depan kene cucuk sekali lagi..ngandung sulong gitu la kekdahnya..kalau anak kedua ketiga dan seterusnya sekali aje kene cucuk ye..

Gambar kene cucuk terpaksa disensor la..sheksi..hihi gambar sebelum kene cucuk je bole tempek..ni bestnye bila suami follow sekali..dia siap ambik gambar untuk kenangan..ikotkan setiap kali masuk bilik dia nak ikot..aku yang lak yang naik segan

Dengan selamba je suami masuk setiap kali aku dipanggil..kecuali bilik cek perot..bilik makmal cucuk..bilik doktor..dan jugak bilik ambik darah sume die duk tercegat kat pintu..syabas bete!

Tengah ambik darah..sedap wooo..

Vampire tengah hisap darah..jangan kacau!

Time kat bilik doktor suami tak berani nak ambik gambar sebab doktor agak garang..tambah-tambah doktor tu pon peknen..agak moody la sket hihi bilik lain sume dia(suami) dapat tackle nurse..siap wish selamat hari raya lagi sebelum keluar..kebetulan sume nurse pon stok-stok ramah..

Ikotkan check up kali tak yah jumpa doktor..tapi dah hb turun lagi..terpaksa la tambah 2 prosedur iaitu jumpe doktor dan ambik darah

Tu dia catatan di buku merah buat kali ni?faham ke korang?hihi next appointment adalah 12.9.2011(cek kandungan macam hari ni) dan 26.9.2011(jumpa pegawai pemakanan)

Keluar je dari klinik tengok jalan dah jam..destinasi seterusnya ke astaka tukar seluar ayah aku yang di beli semalam..lepas tu balik rumah sendiri sambung kemas rumah..sedara dari KL dan Kedah nak tumpang tido untuk raya ni

Semalam dah kemas separuh..tu pon sampai pukul 1 pagi gak..arini sambung kemas lagi..yang bestnya sume suami aku buat..hihi thanx incik suami kerana memahami..bukan apa start dari semalam badan aku terasa mao demam..hidung sengal..kepala berat..tulang pon sengal-sengal segala..mayba sebab kene hujan kot..entahla

Tambah lak kene cucuk arini..tangan dah terasa kebas la pulak..macam mana la nak buat keje..rumah mak tu satu hape aku tak buat lagi..bising la yang lain nanti..aku harap adik-beradik faham situasi aku je..mana nak handle rumah sendiri lagi..dengan badan yang tak laratnya lagi..dengan hb rendahnye buat kan aku cepat mengah macam-macam dugaan..

belom tambah lagi dugaan di hati kami masing-masing..tu rahsia antara aku dan suami la..syukur jugak sebab suami memahami kali ni..ikotkan sangat lah terasa..tapi jenis aku..suka pendamkan aje..lagipon aku ada suami yang memahami..terasa ringan sket la perasaan tu..tapi kesian jugak pada dia..sebab dalam masa yang sama dia jugak terasa dengan keadaan yang berlaku..

anggap la ini dugaan ye sayang..yang penting kita dapat harungi sama-sama..jangan sampai masalah ni buat kita bergaduh lak suami isteri..itu lagi naya..karang ade jugak mak yong yang minum racun kan(nauzubillah) ahahaha

Nota kaki:kenapa manusia hanya nampak time kita senang je?time kita susah tak nak tao ke?besarnya kuasa duet kan?tak terjangkau dek akal fikiran ni..allahuaalam

– Sok Sek Sok Sek using BlogPress from my iPad 2.

27 total views, 1 views today

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge