Monthly Check Up~34 Minggu

10.10.11

Nak jugak tulis tarikh kan..layankan aje..arini check up aku dapat no 31…wohoo ramai la pulak manusia kat klinik..comel-comel je sume datang membawa perot..tengah tunggu nama di panggil tibe-tibe encik suami datang membawa breakfast..sandwich telor..pisang dan air mineral..

Mak yong tersipu-sipu malu di situ..persis budak sekolah yang disuakan makanan oleh ayahnya…ahaha gedik..hepy punye pasal sampai efek pada berat..wooohooo naik 1.5 kg..sekarang dah 60.5kg

Tembam kan mak yong sekarang

Teros zaaaas dakwat merah sebab lebih 0.5 kg..huk alo lebih banyak tu pon berkire..aku tak leh bayangkan orang yang selera mencanak-canak masa pregnant..macam mane la dorang hadap nurse yang duk jegil mata bile berat bertambah banyak..rilek ah kate pregnant..memang la cepat naik kan..nak naik ikot buku susah gak tu :p

Masih dengan efek hepy..then cek hb..ting!

11.4

Ok la even tak tinggi sangat..janji dah kembali ke dakwat biru..janji tak kene ambik darah dah kat lengan..syukur..

Silau la uooolsss

Woohooo bertambah-tambah bunga di dalam hati..aku macam dah serasi dengan tablet ion yang gov bekalkan..so tak perlu lagi iberet folic..yahooo..jimat duet den

Lain-lain tak de ape sangat..jmpe nurse cek perot..dengar ceramah sket pasal kelahiran pra-matang..pastu melangut lagi tunggu turn jumpa doktor..

Selesai..hati berbunga-bunga sampai ke ofis..sempat breakfast lagi sebelum balik ofis..dasar mak yong kan..

Daaa~

Nota kaki:baru je tekak teringin nak makan bege daging cheese hazlan lagi..sekali kedai tutup..takpe harini kita try bege gergasi lak (mood mak yong nak makan bege lak sekarang..layan kan aje)

– Sok Sek Sok Sek using BlogPress from my iPad 2.

2 total views, 1 views today

6 Comments

  1. diyanazman:huhu memang tgh tunggu mase je ni sekarang

    kak da:sekangkang kera je dari rumah yani hazlan tu..kekgi nk gi sila roger yani..yani tlg escort pon bole..bege gergasi tu kedai tepi jalan je..dekat jalan seri budiman

    kak bie:insyallah ade rezeki tu kekgi ye..tudung mase gi diner aritu la

  2. N dlu every time checkup berat nek 2kg..x pnh turun kot..hahaha…tp nurse gn doc x bising pon..as long as blood pressure ok..gula ok…aterr,klo da bselera tu mkn je k.yani…time ni laa nk mkn puas2 tnpa mngira lemak…nti da bsalin da pk nk kurusss….hiks…

    sila mkn ubat yerr..supaya mummy & baby yg kua nti sihat…

  3. cumil n berseri-seri jer tgk yani..tak tembam pn tu, kalo kak fiza yg tembam hehehe…k.fiza preggy dlu sgt suke mkn bege juge 🙂

    ms preggy plg leceh check up la..tp jadi sonok kalo hb naik..sabar je lah layan karenah nurse kt sane tu yani, sket je lagi..pas faris lahir, kak fiza tak bwk faris g check up kt klinik hiliran pn, takot diorg bising, so, skrg dr lahir smpai skrg, g cucuk n tmbang kt intan or klinik rohana 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge