6 Cabaran Ketika Berpuasa

Yani akan senaraikan enam (6) perkara atau masalah yang selalu menjadi cabaran buat sesetengah rakan-rakan muslim ketika menjelang bulan puasa. #1: Pedih Ulu Hati Sangat biasa berlaku dan biasanya akan berlaku bila makan terlalu banyak atau makan terlalu cepat. Sistem penghadaman kita akan automatik dengan sendirinya menghasilkan asid apabila kita …

 302 total views

VIDEO : Mendaki Jabal An-Nur

Kenangan mendaki Jabal An-Nur tempat Rasulullah berkhalwat di gua hira’ dan menerima wahyu di situ. Perjalanan kami dah dimudahkan dengan tangga batu pon mengambil masa sejam. 
Bayangkan macam mana Rasulullah s.a.w dan Siti Khadijah memanjat bukit dua kali sehari tanpa tangga demi agama yang tercinta, Islam. Cukup menginsafkan Ingatkan pendakian …

 305 total views

5 Tips Membuatkan Anak Suka Baca Quran

Saya dah lama sedar, jika kita selalu latih anak untuk baca AlQuran setiap kali bila disuruh atau dijanji dengan reward sebenarnya tak akan berjaya membentuk habit membaca AlQuran Jujurnya, anak sy juga sy ‘besarkan’ begini pada awalnya walaupun dia mampu menghafaz hingga 5 Juz ada usia 5 tahun tetapi itu …

 326 total views,  2 views today

3 Tips Dapat Tiket Murah Tengok Ultraman LIVE di Genting 2016

Yani baru je lepas tengok Ultraman LIVE Di Genting Highlands pada 24 November aritu.  MEMANG Super Duper Best dan Wajib Tengok! Mulanya ingatkan persembahan biasa-biasa atau lebih kepada mood kanak-kanak je kan. Tapi selepas dah pergi memang rasa nak tengok lagi. Persembahan Menarik Sebabnya persembahan diorang bukan macam biasa “one …

 277 total views