CAT vs ALBA

ape tu CAT?

kalau ALBA sah-sah korang da dapat agak kan?

ha tak lain tak bukan.. dua-dua tu iyoolah spesis jam..jam tangan yo bukan jam dinding mahupon jam kaki..

CAT adelah singkatan pada CATERPILLAR

time raya aritu..dalam raya ke-7 dan ke-8..si dia bole gedik-gedik cakap nak beli jam..lepas raye okay..kalau belom raya best gak jadi jam raya..bajet ciput-ciput je(tapi sangat besar bagi aku yang miskin ni)..janji free=p

sebab dua-dua pon tangan dah togel..takde jam..tak best langsung ye..

asal keluar je dua-dua tanye “kul bpe dah??”

so si dia telah memutuskan untuk membeli jam tangan

time ni duk survey jam untuk kami..pacik ni berlakon okay..buat-buat survey jam untuk dia gak..padahal die dah beli sorang-sorang sebelum ni…die memang suke beli sorang-sorang..pastu aku menunggu kat rumah bagai gunung berapi nak meletuskan laharnya..

yela die janji nak keluar kul 4..sekali sampai kat rumah aku kul5 sengah!

cakap jalan jem segala…ellooo nak tipu pon agak-agak la kan..jem kat trg ni ape la sangat…nasib ko la kene sembur dalam kete..hihi sorrryy

jam yang ada bentuk love dari CASIO adalah jam yang nyaris-nyaris dia nak beli untuk aku..seb baik die sempat berfikir “kalau aku tak nak cane..kalau tak sesuai dengan tangan aku cane”

sekali bile aku sendiri pegi kedai tu..try jam tu..sangat besar..tak sesuai dengan tulang aku yang kecik ni..yeee aku ni gemok..tapi tulang tangan adelah kecik..nak buek cano..faktor keturunan=p

tapi jam tu cantek..aku berkenan..simpel..ade bentuk love (tanda sayang..wawawa geli tekak) dan paling penting ade date..

yang ni pon okay gak..tapi terlebih bajet

aku adalah sangat tak bernafsu nak beli jam ni sebenarnya *erk bole caye ke?? sila percaye la ye

yela even aku terase janggal sangat takde jam kat tangan..tapi aku terpaksa membiasakan diri..takpe pujuk hati sendiri jam hantaran kan ade..tunggu je yang tu..takyah membazir beli baru *jam aku adelah kene curi..cooi punye perampok!

tapi dia bersungguh sangat..tak sampai ati nak biarkan dia kecewa..muahaha tak sampai hati katenye..dalam hati gumbira..gumbiraa..

esoknya terjah lagi kedai jam yang lain..kedai jam kat trg ni bape kerat la sangat kan..huhu

akhirnya jadi beli…hilang saket pale aku duk cari jam

tadaaaaa

..

..

.

black shining ALBA for me..

simpel je kan..janji ade date..tapi aku tak suke sangt bab diamond tu..senang tercabut teros nampak cacat nanti..takpe jaga leklok (janji awal-awal pakai memang gitu ye dok??)

owh aku tak suke tali kulit tapi gatal jugak nak beli sebab nak same dengan die..well kate sayang…ahaha


CAT for him

dia beli jam ni pon sebab simple..ade date..dan tahan lasak..kate dua-dua jenis melasak…cane la aku nak pakai yang berdiamond bagai tu ek??

dan paling penting..janji on bajet!! tetap jugak terlebih sket-sket…adat la kan=p
sesi penayangan jam memasing..bukan movie je ade..waktu penayangan ye

cobaan menguruskan pipi *tahniah anda tidak berjaya!ahahaha

pakai baju melayu..baru lepas solat Jumaat dan beraya rumah kawan-kawan…menyempat lagi tu

aku takleh lupe cara dia sembunyi jam tangan time ni..bole die letak jari dalam lengan baju macam orang cacat tu ha..aku mcm pelik..kenapa buat gitu..die cakap saje-saje…pastu die gelak..gelak dan teros gelak..cet!

muke tuan tanah kasi separuh je..bikin efek suspen sket..

katenye..memang takde maknye lah

tuan tanah kedaung harus la gambor banyak-banyak sket..

kate menghargai pemberian dari yang tersayang *geli mat mat (tiru ayat sepet..aci kan sepet)

last but not least..gambar bajet harus ade koo..jangan marah na

terima kasih ye kamu..shukeee sangat hadiah raya ni..tak dapat duet raya pon tak pela*owh tetibe pelat..sangat tak dapat menerima kenyataan..efek gedik harus ade=p

ops! ade hati gak tu nak duet raya kan..malu la sket yani ooi

nota kaki:nanti dah kawen takde duet..sila gadai jam masing-masing..

3 total views, 2 views today

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge