Breakfast Di Renaissance..Terbaik woook!

kami breakfast dalam pukul 10.45 pagi..sangat la awal kan??ahaha


tengok muka dah macam ahso jual sayur kat pasar tu ha…bengkak+sepet..ehem ehem baju baru yang aku beli semalam..harus teros pakai..sejuk je kain die

kupon yang aku dapat tu harus di bawa sekali ye…sampai je kat cafe teros skodeng makanan tak kan nak skodeng laki orang kot..very tak sesuai ye..

masuk je pelayan cafe bagi seat untuk berdua..alahai kecik benor mejanye..pinggan pon muat-muat untuk 2 je..takleh nak ambik makanan secara tamak!=p

padahal sebelah meja kami..sebelah pada sebelah tu takde orang pon..dah tu turun breakfast kul bape kan?haruslah semua orang dah blah hihi

pelayan tu terus hidangkan coffee and tea (pilihan aku jugak..tapi langsung aku tak sentuh..bengkek je pelayan tu kan)

even aku datang lambat..tapi makanan tetatp refill..macam ramai lagi je nak makan

main dish aku mee goreng..hotdog..potato n parsley..daging bakar..cendawan..chicken n meat cliced…lempeng pisang

itu pon dah kenyang..ade jugak nasi kerabu (nama pon kat Kelantan kan) bubur..sehala lagi la..langsung aku tak sentuh..kalau dah ambik yang tu..yang lain konfem tak termakan

ni lak food my asben..comel je kan dressing die..well aku memang maik letak je janji masuk tekak..dia lain sket…suke men’dressing’2 ni..hueee=p

dessert lak

ni aku tuju mula-mula sekali..buah-buah bersama yogurt..sangat la tak semenggah rupenye kan..janji ado je aku ni

owh sangat syurga dapat makan tembikai dengan yogurt..selain tu ade buah naga ngan strawberry..tapi tak best la strawberry ngan yogurt..tak kena..masam lawan masam

last-last aku siramkan dengan coklat..ini baru betol!memang jodoh strawberry dengan coklat je kot gamaknye..ke aku yang jakun??ahaha

ini pulak desert my asben…again sangat kemas makanan die..ahahha ade aku kesah??=p

kuih-kuih yang sempat aku ambik..tu pon ade 2 ketui tak abes..sayang sangat..tapi tak kan nak tapau kot…kuih2 ni ade 2 rak..rak tu ade dalam 4 tingkat..so sangat la syurga makanan kat sini

ni la kaunter jus..manggo..apple..pink guava..green guava..soya milk..fresh milk..orange..dan jugak tomato…sedap sungguh..aku duk ulang ambik jus ni je..sebelah meja kitaorang je pon..

tapi tak semua la aku try..hanya 4 yang pertama aku sebutkan je..yang lain tak masuk dek tekak ler

tapi lplain water die sangat best..air sejuk letak ngan lemon..segar sangat rasenye..ni first time aku rase air kosong yang sedap…bole la try buat kat rumah bagi sape-sape yang tak suke air kosong tu ye..

kami makan sampai takde sorang dah kat cafe tu..cool betol la

k lah nak gi breakfast dulu..korang tak tergoda kan dengan makanan ni sume??kalau ade cepat-cepat gi terjah kedai makan hoi hoi hoi

nota kaki:breakfast unutk 2 orang ni RM85..tapi harus lah free bila aku bagi kupon tu..tidakkan ianya sangat berbaloi-baloi=p

3 total views, 1 views today

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge