Bila Minyak Naik..Harga Barang KONFEM Naik..

hari ni kami laki bini lunch di ofis sajor..memandangkan aku ade appoinment dengan doktor saket puan client jap lagi..jadi asben cakap beli makanan kat luar then makan kat ofis je..aku setuju saje..janji dapat makan..

time lunch hour..asben datang kat aku offer nak gi beli sorang je makanan..lagi la aku hepy..tak yah keluar berpanasan segala…kedai dekat je ngan ofis..so jalan kaki la kan..

beli kat kedai 5 hengget(untuk satu hidangan tanpa air)..ni bebudak ofis yang bagi nama..sebab setiap kali beli mesti 5 henggetnye la..beli la lauk ciput pon 5 hengget…hangen je dorang..tapi ni kes lamaaa dulu

sekarang kalau aku beli beli 6 hengget or 7 gitu..tapi harini…jeng jeng jeng

.
.
.
.
.

total untuk 2 bungkus nasi adalah RM15!!


nasi asben aku…nasi putih..daging masak hitam dan tempe..RM6..still bole terima la..tapi aku rase mahal jugak sebab selalu je beli lauk ni dengan harga RM5..tapi macam aku cakap harga minyak naik..sume pon akan efek


nasi aku tauhu telor 2 ketol..ayam seketul dan paru secoet..memang betol-betol secoet die ambik..sebab die cakap nak rase je..tempe tu ambik dari asben..ni adalah RM9!!!hm…korang rase padan tak harga ni?? papepon tq my asben belikan lunch ini..dan syukur pada ALLAH aku masih merasa makan sume ni..cuma terasa sedikit ralat la dengan harga makanan ninota kaki:seb baik kali laki bini bercita rasa yang tinggi..so i bole ambik lauk u..u ambik lauk i..so rase berbaloi la sket

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. pRincESs_N says:

    perghh..mahal tu 2 bungkus rm15…adehh..parah cani kan..gaji x nek2…

  2. sw33tdarling says:

    tganu yang majuuuuuuuuuuuuuuuu!! tapi akak cam selera plak tengok nasi bungkus camtu.. kat KL tak dpt cari laaa pakai bungkus

  3. myranaqi says:

    hihi..ni kat kedai A&I ke ni??klu kat situ mmg bapok mhl…ish2…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge