Berembun di Taman Tamadun Islam

Sekitar Malam Kesenian Islam baru2 ni..majlis dijalankan di Dewan Kovensyen TTI..sebelah je ngan masjid kristal…

dewan canggih sbb 1st bangunan kat TRG yang guna system KNX..iaitu intelligent system ye *ehem2 ofis aku adalah satu2 nya certified installer utk KNX Sytem kat Pantai Timur


sayangnya sound sytem malam tu hancur berderai la..ouwch..hasilnya majlis menjadi cacat..hehehe gaya mcm majlis tu org je=p

aku dpt tahu sewa dewan saje dah 8k!huh…dewan tu pon bole gune utk majlis kawen..tp aku xsnap gambar kt dlm..hehehe mmg sgt besar dan memuaskan la kalau nk sewa..

bangunan baru tu..

tengok tu..sume yang datang adalah berbaju kurung..berjubah..berserban dan jugak berbaju melayu..aku da mcm segan2 je..mujur gak pakai baju labuh..hehehe cover2…adik aku pon segan…die lagi la pakai t-shirt je

ah lantak la..yang penting hati..bukan pakaian ye *ayat cover mest terbaek kan??hik hik hik

sampai2 je..posing dulu kat tempat parking..jangan risau kalau dtg lambat..tempat parking adalah melimpah ruah..huh!besor tempat parking nya..dah mcm dataran merdeka tu..

dewan kovensyen dari pandagan sisi..


ish ape ni ambik gambar bam bam org..very xsesuaaaiii u…..*sengal2 sket sebut tu


ok ni baru betol…bergambar ngan ofismate aku Aida..aku panggil K.da je..dah nama ofis sponsor tiket..haruslah ramai je ofismate aku kt sini..jalan sket nampak muke tu..jalan lagi nampak muke ni…hehehe yang penting kite enjoy!!tibe2 jegs=p

tu dia..yang nyelit kt seblah gambar tu..yang konon2 tgh zip sweater tu pon dak ofis aku..kebetulan la pulak..dlm ramai2 yang hadir mlm tu..die jugak yang msk dalam gambar aku

hehehe tapi xde hal la…saje je aku buat kepochi…

ni la bodyguard2 aku pada mlm tu..dari kiri Abu Hurairah..Amoi(kwn abu..sumpah xtao nama..ape eh nama die u??) dan yang pakai baju oyen tu xlaen xbukan adik aku Sahid


ni backdrop dalam dewan…mule risau je aku kalau Abu ngan Amoi xenjoy ngan majlis ni..yela aku yang ajak dorang kan..sekali dorang suke..sbbnya..

sbb kan malam tu byk persembahan dari pelajar2 pondok..then Abu ngan Amoi ni ex-pelajar pondok..skrg dorang maen pondok2 je..wak lu…ehehe so dorang mcm ter’flash’ back balik kenangan lama..

adik aku lak..aku risau sbb die tu jenis yang xsuke pg tempat2 mcm ni..tp aku paksa gak die teman..bile aku tanya cane hepy x?*dalam hati ade debar ye masa tanya tu.. die jawab ok je..esok bole cite kat kwn2..ade la modal…cet!vangga la pulok…

ape-apelah yang penting die heppy..aku pon soookaakkk=)

ktorg chow masa Sabri Yunus buat persembahan..sebenarnya ada satu lagi persembahan lepas tu..tp makin lama sound system makin terok..ape yang Sabri tu membebel pon dah xdgr..so better chow chin chow je dulu

lgpon da lewat esok adik aku sekolah..tu pon sampai rumah lebih kurang kul 12..ayyyoo..1st time balik lewat ni..al maklumla..i kan puteri lindungan bulan..sampai rumah ms magrib pon dah bising2..inikan sampai berembun!

nota kaki:bila la nak masuk monumen kat TTI ni..ade sape2 nk ikot x??jom…

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. DYLA says:

    sistem mcm ne tu yani?

    lawa building ni

  2. Framestone says:

    peh dtg bergambr je die ek.. nk menyelit same leh x??

    out of topic–> klu xdpt lansung lg parah he..23x

    mmg lmbt pun..coz request gaji kne wat mgu nie..tp sume dah cuti..gamaknye mgu depan la leh request…tp nk tgu dorg proceed sure hujung mgu depan.. argh lambtnye gaji ku

    yani belanje leh x

  3. oneyani says:

    dyla:hm mcm control switch lampu ngan ekon tru internet..hehehe canggih kan?

    bor:dah nama gedix kan..bergambo xleh tinggal la..

    owh belanja bro..no hal la *ayat kene baek..dah tu bro jauh..so berani ckp la..hahhaha

  4. FIESYAH says:

    biaselah agama2 ni org x suke p klu konsert ala2 nak meletup telinga sampai ke subuh pun x pe…

    mesti rmi yg benggang kan sound system rosak…

  5. Framestone says:

    gedix ke he..23x xnmpk pun kegedixan nye huhuhu…. bro kekdg g mne2 pun leh terluep nk bergambar even kamera ade kat tgn he..23x

    ayat terlampau baik la pulak die nie ek… tgu la bro turun sane..kamu belanje ek

    out of topic–> ops ha..mesti otomen Leo kot..die je byk bulat2 kat depan tue huhuhu.. kit epun bekam belakang je…

  6. oneyani says:

    fiesyah:bukan gitu..mmg sound system prob..sian organizer dah byr mahal2

    bro:ahhaa majlis agam xleg gedix owh!hehehe

    baek ke ayat tu??xrasa ke ayat tu mcm jahat je?*malu i u ckp mcm tu taooo…yuck!

    yekot otomen leo..dah lupe..ms kecik2 dulu hafal satu2 owh nama otomen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge