Basic H dan Bedak! “Makes Water Wetter”

Pernah dengar terminologi “Makes Water Wetter”?

Pertama kali saya dengar sesuatu yang dah memang basah atau cecair boleh lebih cair? Menarik ni.

Sebenarnya air tak cukup “cair” dalam proses mencuci kerana air tidak dapat memasuki setiap pelusuk celah-celah fabrik pakaian kita. Contohnya anda pernah tengok serangga dapat berdiri atau duduk di atas permukaan air tanpa sebarang masalah tenggelam kan? Kalau term yang lebih tepat adalah berkaitan “surface tension” air tersebut.

Gambar 1: Contoh Serangga Di Atas Permukaan Air.

Sabun Ajaib Basic H “Makes Water Wetter”

Sabun yang menjadi kegemaran Yani untuk membantu kerja-kerja mencuci ni adalah Basic H, dimana bahan utama yang digunakan adalah dari sumber semulajadi. Nak tahu dari apa?
Jom! Kita tengok Video Khas dari Yani ni untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Sebelum ini, Suami Yani ada ceritakan serba sedikit keistimewaan Basic-H ni di Cabaran 30 minit Basuh Kereta Dengan Sabun Ajaib.

Semoga Membantu!

Master Wan Muliani
019-934 7686
FB: www.facebook.com/oneyani 
Email: wan_muliani@yahoo.com 
Founder University YMS.
Founder Tips Penyusuan Bawah 35Tahun.
Founder YMS Empire Sdn. Bhd.

Master 8 Bulan.

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge