Apps Blogger Best Ke Berblog?

Dah Lama Mencari

Actually Yani dah lama mencari Apps yang best untuk berblogging on the go ni.
Banyak Apps Yani jumpa tapi masih ragu-ragu nak guna. Kebanyakan yang jumpa tu bila test run gambar bila upload jadi strecth la. Tapi most of it work but not to the standart.
Finally decide nak cuba apps rasmi Blogger ni dari Google sendiri.
Gambar 1: Apps Blogger dari Apps Store.

So kita cari apa kekurangan dan kelebihan Apps ni.

Sepanjang menaip tadi pertamanya nak set Header, sub header masih tiada. Memang tak best la kan kalau ada tajuk untuk di Highlight, takkan la nak Bols je kan.
Lupa nak bagitau, tujuan pencarian kali ini adalah untuk Mobile sahaja atau secara terperincinya iphone jela. Kebiasaannya, bila di Apps Store ada maka di Playstore bagi pengguna android ade je.

#1: Gambar Susah Nak Edit

Keduanya gambar bila nak letak tu ok, cuma alingment tak tai setting tepi ke tengah ke. Nak letak description picture pon terbantut.

#2: Takde Rich Text

Nak bullet & numbering tu takde la kan, memang basic gile… Tapi untuk Bold, Italic dan Underline ada.

#3: Tapi ada BEST partnye

Apps ni sangat ringan dan mudah untuk update Blog sekadarnya.
Memang kena sangat dengan ranking 3 bintang yg dah dapat tu kan…
Kalau korang ada Apps yang lebih banyak pilihan untuk Rich Text habaq mai tau…

18 total views, 1 views today

14 Comments

  1. Saya pernah tulis pasal app berblogging, antara kelebihannya, bila idea tengah mencanak, kita boleh draft siap2, kekurangannya, tulah, bab gambar, bab link cam tak se-best guna kat laptop atau pc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge