ape Pentingnya PR

PR stand for Public Relation
ape pentingnya PR? of course la sgt penting kn? it represent urself..
kalau PR korang bagos..orng akn senang n respect kita..
PR sgt penting bg sape2 y biz…utk kelansungan biz..tp mcm mane kalau org y buat biz xde PR
mest customer xsuke..n biz makin lame..makin terok..silap hb bole lingkup

alkisahnya..smlm aku nk beli fon..memandang kn aku perlu pakai 3 fon!!giler x bunyi nye tu..
tp itu la mslh aku..skrg aku ade 2 ketoi fon je..so survey la satu kedai ni..bajet nk beli y murah2 je
aku pg satu kedai depan ASTAKA..ramai y ckp kt situ murah

so pas keje aku pon terkedek2 la pg..aku berjaya merembat fon ni..bajet aku pon RM300 ke bwh
fon ni harga die RM275..ok x harga tu?kt tempat korang mest jauh lg murah kn?

tp aku nk story sket psl org y keje kt kedai tu..ade 2 org P sorang L..aku xtao la mane satu toke nye..tp sume muda2 lagi la..

punye la kerek seko2…nk senyum jauh sekali la…layan pon mcm xnak layan..hellooo aku nk beli la..bkn maen2 okeh!dahla sume fon dah di seal..aku nk bukak tgk pon xbole..menyampah giler
pastu mintak kurang jgn harap la korang…
BODOH nye aku sbb aku beli jugak…aku pon xtao knp..kn manderem kot
padahal aku ni sikit punye menyampah ngan org2 y xreti melayan org mcm tu
mcm mane la biz dorang sgt maju??!!!
itu y aku heran

skrg baru aku terasa sgt rindu beli fon kt area Mines dan Pertama Complex. Dorang berebut2 nk entertain kite..even tao kite nk survey je..siap tnye bape bajet..n consult y mane ok dgn bajet..terang kan function dan segala bagai..
dorang sgt menghargai setiap customer y datang..

bukan sekali ni je aku kena..da byk kali..korang pnh dgr x msk paper psl ade sorang tu komplen psl macik jual nasi dagang…bukan setakat xsenyum..tp pandang muke customer pon x..
see…aku percaya sume tu..sbb aku tao mcm mane perangai sesetengah peniaga kt trg ni..
bukan sume ye..sesetengah shj..y rs dorang bagos sgt..
aku pelik la..tanpa customer siapal ah dorang tu…

Punye la kerek dorang ni…aku benci!benci!
sumpah aku xnak dah beli kt kedai tu…
dorang mmg xpenah blaja PR…SENGAL!

14 total views, 1 views today

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge