Ape Dah Jadi??

owh sebok kekdahnye..jadi update zero..jangan kan update dekat blog..dekat fesbuk pon seminggu sekali mujur sangat aku update status!

nak kate bz tu entah la..bizi la kot..tapi malam-malam aku free je..tapi kalau kepale otak tengah berserabut…nak ngadap pc pon takde mood…hihi

kat ofis pon sebok siapkan kerja..yela nak cuti panjang kot..tp aku tak cuti stret la..sebabnya banyak kerja..maklomlah akhir-akhir tahun..banyak benda nk kene submit..2 hari pas kawen aku dah masuk keje…pastu sambung cuti balik…demi keje aku pasrah….wah bunyi macam baik je…ahaha macam jela kan

meh aku update sket untuk majlis

1. JEMPUTAN
rasenya semua kawan-kawan aku dah jemput..mane yang bagi alamat dapat la kad aku…dah alhamdulillah aku dah send semua tu

owh ye aku jugak tak memaksa korang datang…tapi kedatangan korang adalah sangat di alu-alukan…hepy okay kawan datang memeriahkan majlis

kalau bole nak korang berkampung seminggu kat rumah..dapatlah kirenye tolong aku kemas rumah!ahaha motip pon dah jahat yooo=p

owh ye mengenai kenduri ni aku tak pernah pon nak mengharapkan sape2 yang aku dah pegi kendurinya datang kenduri aku..means bukan la wajib…sebab aku hepy pegi kenduri korang..bukan pergi demi mengharapkan balasan…dan mane-mane yang aku tak dapat pegi sebelum2 ni..bukan aku sengajakan..of kos ade halangan tertentu…yang memang aku tak dapat elakkan

kerana kenduri kawan-kawan adalah laman untuk bertemu dengan kawan-kawan lama…yang menjadi keutamaan untuk aku pegi..means kalau aku tak dapat pegi tu..memang aku tak dapat pegi la..bukan sesaje tak nak pegi (eh apesal aku emo lak ni)

2. BAJU
ini agak frust banyaakkk-banyak…baju aku adalah tak sewa..semua mak aku suruh buat sendiri..so tak delah design yang canggih manggih yooo..

aku naaaaaaaaaakk sangat tapi apekan daye=(

so korang pasrah jela baju kawen aku nanti..huhu cakap awal-awal..kang ade yang terkojut nanti…aku ni tak yah cakap la..memang dah frust tertonggeng-tonggeng dah pon..

3. KEK KAWEN
dah tempah…aku adalah sangat kedekut sebab 2 lapis kek hanyalah aku oder cuppies…harga kek pon woooo menggoncang sanubari hokay!

redha jela cuppies pon cuppies…dan aku tak tempah fondant..sebab bagi aku ia hanya cantik tapi rase macam haram..ops tumpang lalu! (bakal pengantin sopan sket)

yela aku taknak dah tempah mahal-mahal orang tak lalu nk makan..tak ke membazir tu…so nanti jangan pengsan tengok kek aku yang tak berape semenggah tu ye=p

4.BUNGA TANGAN
pon dah tempah..tunggu nak ambik je hari Khamis pagi..ni sebagai reminder untuk aku jugak..hihi

5. BUNTING
design pon tak siap lagi bole??weiii aku nak kawen lagi seminggu…orang kedai ni memang nak kene hempuk tao!pasrah jela kalau nanti takde bunting..nak tempah banner memang takde bajet dah…ke ade sesape nak sponsor??wi~~~

6. BAJU PENANGGAH
ini ayah aku sponsor..tapi kiteorang yang design..syarat die jangan letak nama…nanti dorang tak lalu nak pakai bole??shedey ok…tapi dah orang sponsor pasrah je la=p

7. HAND WASH
ahaha giler gedik mende ni pon nak update!tapi aku suke..sebab tadi pegi guardian terjumpe hand wash kaler purple yang gambar comel sesuai untuk wedding…so teros beli..hand wash pon nak purple ko!gedik nak mamp*s…well..ferempuan la katekan

8.HANTARAN hati
nak jugak tambah hati kat belakang tu…dua-dua belah pihak aku dah sub kat pekerja mak aku..die pakar bab menggubah..bukan la pakar dari mak-mak andam di luar sane tu..tapi pakar la dari aku yang langsung keras tangan ni

lagipon die dulu memang kerja menggubah bunga hantaran dan segala yang berkaitan dengan kawen ni la..sebab die keje kedai pengantin dulu…so aku serahkan bolat-bolat pada die

kalau korang rase tak cantek bukan sebab dei yang tak kreatif…tapi sebab bajet aku yang ciput…dan idea aku yang cetek dalam membeli barang-barang..kekdahnye aku yang beli die yang buat…so die redah je ape yang ade

aku offer nak beli yang lain..die cakap jangan membazir!good kan die…padahal aku ni takde duet pon nak beli yang lain!huhuhu…tapi bajet aku tak banyak pon untuk hiasan sume tu…sebab tak nak membazir sangat..lepas tu bunga dan hiasan tu bukan bole makan!

so korang nanti kalau tengok gubahan aku yang ala-ala je….sila senyum dan diam saje..nanti aku sentap=p

9.BAJET KAWEN
even sana-sini aku duk bel i yang murah..tetap jugak bajet lari jauh meninggalkan aku!sedih wookk..nak bayar pelamin..kemah semua dengan ape ni wei???rompak bank bole??nauzubillah…ish ish..ape ke cari bahas name tu kan

10.KENDURI
semua ditanggung beres oleh ayah aku..yipppii!!sebabnya ayah aku buat korban mase kenduri tu..so tumbang la sekor lembu dan sekor kambing..tahla sekor je kot..tak cukup tambah la dengan daging pape yang ade..yang pasti bukan daging haram!hihi

owh ye disebabkan ayah aku buat ibadah korban..so dia tak kan ambik duet…so mane-mane yang terlintas nak bagi duet tu..sila jangan padam niat anda…sebab si pengantin sudi menerima!muahaha giler tak malu…nampak sangat dah pokai=p

11.HONEYMOON
ini paling best kot..sebab belom lagi kawen 2 tempat yang dah di book…tapi sayangnya aku tak leh reveal la semua tu..ni semua atas kekanga dari mak ayah kedua belah pihak…jadi kami anak yang baik budi (ke??) terpaksa menurut perintah…

owh ye…baru je tadi aku book tiket ke Sarawak naik firefly..tiket harga 2sen!tapi total up untuk 2 orang hanya RM196!makan,seat,insuran dan bagasi 20KG!tidakkah sangat berbaloi-baloi..hoi hoi..

eh tapi ni bukan honeymoon ye..jangan tertipu..ni sebab aku nk melawat bakal in-law..depa keje kat sane…tapi depa orang Terengganu jugak..dalam pada tu..sambil melawat dorang sambil la bercuti..gitu la kekdahnye=p

12.MAJLIS SAMBUT MENANTU
akan diadakan pada 27.11.2010 means seminggu selepas majlis aku..pada sesape yang tak dapat datang kenduri aku 20.11.2010 tu..bole datang sini jugak..tak jauh pon..dekat Padang Negara je..area Kuala Ibai

sebab ape tak de dalam kad??sebabnya majlis ni baru diputuskan atas sebab-sebab tertentu..takyah la aku citer..kang lagi panjang pulak syarahan aku kat sini..lotih korang nak membaca=p

nanti aku upload map kat fesbuk ye..

majlis ni baru diputuskan 2 minggu lepas…tu yang tak menang tangan aku sekarang ni…mane nak fikir majlis kat rumah yang tak setel lagi..pastu nak kene fikir majlis belah die..sebabnya mak ayah die jauh..so aku kene take part jugak la kan..tak nak la awal-awal dah tunjuk ciri-ciri menantu hantu!ahaha

13.GOODIES
tengah sedang giat dijalakan…ade 3 kategori..kategori kawan-kawan aku..kategori kawan mak aku..dan jugak budak-budak..goodies aku biasa-biase je..takde istimewanya pon…itu je kemampuan aku..so harap korang sudi la menerima yang tak seberapa itu

korang kalau datang jangan lupe jumpa aku…aku nk bagi sendiri goodies..pastu wajib ambik gambar kenangan bersama..ingat ye WAJIB ambik gambar bersama

14.CUACA
banyak hujan dari panas…risau betol aku..tapi pasrah jela sebab dah aku kawen musim hujan…tp doa moga cuaca cerah dan panas tak putus-putus ye..korang pon tolong doakan same

sku pon risau kawan dan sedara-mara belah kedah tak sampai…dorang dahla tengah mengalami banjir yang terok..moga musibah ni cepat berakhir…amin..

15.PENGAPIT
takde lagi hokay…tolong..sape nak jadi pengapit ni…flower girl aku dah la takde..sebabnya last minit baru tao budak-budak comel itu ade konvokesyen lak kat tadika…pasrah lagi

yela kita hanya merancang kan…dalam hati tuhan je tao betapa frust je aku bila satu-satu plan tak jadi..tapi aku cool je..muahaha anggap je ni dugaan…

16.GUESTBOOK
sampai sekarang tak siap-siap lagi..dari dulu nak buat..tapi takde idea la..sape nak bagi idea ni??aku bukan ape..nak jugak mase korang terisi nanti datang kenduri..tambah lagi kenangan tu..sekali tu je aku dapat buli korang..

so nanti andai kate ade la guestbook tu korang WAJIB gak tulis…sape tak tulisdalam tu.. kehadiran dikira tidak sah even sah-sah ade hadiah dari korang!ahaha bole gitu??

walaupon buku tak bape semenggah..walaupon hanya buku tulis…ahaha ingat tu

datang kenduri aku wajib ambik gambar dan tulis kata-kata ucapan..peransang..(bukan ransangan yeee) dalam guestbook!aku nak buat kenangan sampai akhir hayat tu

ape lagi eh??banyak lagi nak update..tapi idea sudah hilang..tapi dalam-dalam takde idea berjela gak panjang nya kan..ni la akibatnye kalau update sebulan sekali!muahaha

jumpe lagi lepas ni (bile tak tao..tah-tah lepas kawen) maafla ye..aku tersangat la bizi body skrg=p

babai…jumpe lagi

nota kaki:tak sabar ke nak kawen?yang aku tao..aku tengah takot macam mane rupe majlis nanti

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. ~ain says:

    wah! saya pulak yang eksited.. tp saya rasa baju buat sendiri adalah berbaloi sebab tak busuk! hahahaha

    ehem ehem.. tak mau jemput saya ke? heheh saya duk sini je..

  2. k.yani..N tgh belah bagi ni..fmly N mmg g tganu jumaat tuh…bwk cousin N..4 ur info..hotel sume fully booked ok cz ade konvo kt tmn tamadun apetah..tmasuklah konvo cousin N tu..lst minute dpt hotel..tu pon shari hotel len..shari lg hotel len..gile r…

    & awal2 N gtau N mcm 50-50 attend weddg akak..family pejal wat kenduri…so..beblah bagi…nk g tganu ke joho…adoiyai…

  3. FarHa says:

    waaa cari pengapit ke?? Ha dok terpikir pulok pasal pengapit hakhak..nok suruh nor, pendek ketok hahhaah…

    emm mcm bermint nak jd pengapit yani, tp ha duk bz ngan persiapan la pulekk masa tuh.. sbb ha de masa 2 weeks only..lagipon pas tu terbang ke indon..adeh..so memang tak dpt nak jadi pengapit huwahuwa..

    ehh Ada kan ade?? suh die je la hehe

  4. Are'Ja_(",) says:

    yani, bape riban lagi berjutan abes nie? ngan aku2 ase berdebor bace catatan kawen mu nie.. takot aku nok kawen…hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge