Anak Teruna Rumah Aku Punye Cerita

sempena cuti raya cina yang panjang ni kan…kemaen laa anak-anak teruna kat rumah aku (adik-adik aku tu la) bercuti sakan no…

homework tolak tepi..

aku memang dah remind awal kat depa..buat homework..nant xde la terhegeh-hegeh..mule la itu xsiap..ini xjumpe…tapi buat dek je dorang…siap sehari sebelum bukak sekolah adik si abang cakap “ni kalau buat homework dari skrg..sampai malam pon xsiap…baek xyah buat lagi” (adik laki aku 2 orang ye)

siap petang tu die tu sebok duk cari nota yang kawan die bagi..kawan dah siap bagi nota..siap anta kat rumah lagi..die tinggal lagi nak salin je…

tu pon bole hilang!ayah aku pon sama-sama selongkar sana-sini…risau kat die punye pasal..ayah aku gak yang jumpe akhirnya…tu pon dimintak lagi kakaknya yang taip…alasan die lambat menaip…nanti cc tutup nak print..seb baek zaman da canggih taip je..kalau kene tulis tangan??agaknye…sampai pagi esok la xsiap

arghhhhh punye la ‘rajen’ dorang ni!tertekan aku tengok

malam esoknya nak sekolah, baru macam eh ade homework rupenye..baru hegeh-hegeh nak belek buku…mencicit-cicit nak buat…pastu mula la kakak nya dipaksa buat…baca betol-betol dipaksa ye…bukan atas kerelaan sendiri..

bole macam tu??

seb baek laa kakak-kakanya jenis baik budi (tiru nama ariq baby kak marsha) sanggup la sama-sama tunggang langgang siapkan homework adik…

akhirnya kakaknya yang terbongakang dulu…hohoho

tu cerita si abang..yang si adik nya pulak..da ambik cuti sendiri sebelum cuti sekolah..die MC sebab demam..ok fine bole terima hari pertama xpegi..petang tu aku balik tengok die duk mengekek-ngekek ngan kawan depan rumah…ingatkan dah sehat

xde maknanya!esok nk pegi sekolah..dan-dan die cakap xsehat lagi..demam panas lagi la..xlarat la..so 2 hari tak pegi sekolah..tambah cuti raya 4 hari..total kat situ dah 6 hari

nak di jadikan cerita lagi..punye sakan cuti kan..duk syok maen bola dengan abang..sekali jatuh..pon angkara abang..tp adatla orang laki bermain..mest kasar punye..lembut-lembut baek join gegeirl mane masak-masak..mangsanya si adik yang cenonet tu

kaki dan tangan bengkak..berbalot la jawabnya..jalan pon pakai tongkat..seb baek tongkat ayah aku dulu memang dah get ready kat rumah…ha skrg si adik lak take turn untuk gune..rasakan penagan orang lasak!hoho

ni la rupe orang saket…hari ni da masuk 2 hari sekolah bukak…2 hari jugak die cuti…nak jalan dalam rumah pon xlepas…jangan kate nak berjalan gi sekolah…pg sekolah bole la aku hantar…tapi dalam sekolah cane?


seb baek la si abang yang baik budi sudi menolong..siap angkat kat atas bahu…seb baek jugak la si adik masih kecik cenonet..kalau dah besar bangka..koser la orang nak dukung!ko jalan la pakai tongkat tu…muahaha

si abang siap ‘deliver’ si adik sampai atas katil ye…*pssst tolong abaikan bilik yang sikit lagi nak sama ngan rumah tak siap tu..ehehe

tapi kan..arini si abang usung bag masa nak gi sekolah..


aik?nak gi mane tu?tak kan baru sehari jaga adik dan serik teros nak keluar rumah kot??

nampak bersungguh benor ni??

ahaha jangan cemas ye…si abang hanya la pergi menunaikan amanat demi menjaga amanat sekolah…setiap tahun die diwajibkan menghadiri kursus kepimpinan untuk memantapkan diri menjadi pengawas sekolah

ye mantap la sangat!=pselamat berjuang Sahid!Kak Ngoh bangga dapat adik macam Sahid =)

nota kaki:aku baru perasan bole upload gambar banyak-banyak sekaligus…ahahaha punye la kuno aku ni=p

30 total views, 1 views today

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge