Aku Masak Weiii

Hari jumaat..adalah public holiday utk trg..haruslah aku hepy..hehehe tp motif entry kali ni nk cakap aku masak weiii..gile bangga..nant ade la yang yang cakap eleh baru msk sekali pon nk kecoh satu kampung!

hahahha of course la..aku dah lame giler xmasak..kalau duduk dapor pon just tolong2 mak aku je..last aku betol2 masak ms duk rumah sewa kt Sentul dulu…dulu mmg ktorg msk je..sbb nk save bajet la..siap ade turn msk lagi tu..tp start bulan8 aku keje kt trg..so korang kira sendiri la da bape lame *xcukup de jari korang nk kire bape lame tu..hahahaha

Pak Tam mest hepy kan aku msk ni..die selalu mrh2 aku suh masak..aku asyik ckp mls je..selalu gak gadoh pasal ni..yela kalau mak aku xmsk malam2 aku ajak mak aku mkn luar..bukan reti nk tolong mak msk ke hape…hehehehe mest die risau nant da kawen aku xpandai masak..jgn risau la abg..b tao pe nk buat nant..hahaha gaya mcm aku serba tao je tui tui

ok..ok teruskan cerita cik yani..jgn nk melalut je..hari ni aku buat masak lemak cili api ikan tenggiri dengan tempe goreng kunyit..asalnye nk buat sambal tempe tp msk lemak tu dah tersgt pedas..so cancel la..goreng crispy je..goreng pon sodap sodap ke??hahahha perasan


ni la masak lemaknye..sory la kualiti picture sgt xmemuaskan..lupe nk ambik..time da mkn br ingat nk snap..sgt selekeh

tempe goreng


aku asyik duk mengadu tangan rasa bahang..mayb sbb tumbuk lada..mule2 mak aku perli tu la org ‘biasa’ buat keje..makin panas je aku rase..hehehehe so mak aku suh letak garam


mak aku kate bukan mcm tu..kene basahkan tangan dulu..so aku pon titik la air ats tu..mmg rasa lega sikit lepas tu..ok la..alhamdulillah mujarab jugak garam ni…hehehehe

selain tu mak aku goreng sayur kacang buncis..goreng ikan ngan panggang ikan..koyang family den!hehehe oh ya mak aku cakap best msk lemak tu!puji ke sbb nk umpan suh masak lagi mak???lalalallala lariiiikkkssss

~daaa

nota kaki:nampaknye entry psl ‘elegant’ makin panas..huhuhu ade yang terase ke??ui tui=p

2 total views, 1 views today

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge