Aku dan Hutang

hai banyak duet susah…xde duet lagi susah mak…

tibe2 malam ni..di saat ini aku sangat saket kepala fikirkan hutang aku…tp aku xhutang dgn org laen..fuh!tarik nafas lega sket…abes aku utang ngan sape??hutang ngan diri sendiri..boley??

ok2 aku adalah hutang dgn duet hasil dr biz aku sendiri..arghhh makin lama makin byk..mula2 100..200..400..dah bape kali hutang..bape kali byr..dan skrg hutang aku meningkat RM800!!

wei!!saket pale den mane nk cari ganti tu…gaji pon cukup2 makan sajor..nan ado shopping moping ye..alhamdulillah berkat biz merasa la pakai baju baru..at least berganti gak la baju aku…dah xde nk fikir brand dah..sebat je..

dulu kalau nk pakai baju..x nicole..hush puppies..padini..tp skrg..xde nafsu dah!hehehe sebenarnya..xde duet..so nafsu otometik xde..*clap clap yang tu aku sukeee

yela duk trg..aku g keje pakai baju kurung je..ms ni la nk gune baju kurung yang melambak tu..xkan tggu kenduri ngan raya je kot..

korang bg la suggestion sket cane kurangkan perbelanjaan harian aku ni..ok dulu ms mula2 biz aku konon2 displin la sgt..nk baju pon bayar..fine!

pastu..nk baju sebat je..dlm hati..xpe untung leh recover..fine!pastu bile xcukup duet…eh gune sket duet biz ni..nant bayar balik..sampai sudah..hutang makin meningkat…tensyen nye=(

kunun2 lagi..purse sampai 2 sbb satu duet biz satu duet sendiri..bile xde duet tarik jugak sehelai 2..huhuhu abes mcm mano..nk simpan kt bank..berat je kaki nk melangkah..sudahnye makin nipis…weh gue tertekan dah ni..otak makin berat..nafas makin sempit

suger deddiiii..help..anyone!anyone!haahhaha sempat lagi…=p
muke yang sarat dgn masalah..berkerut xhengat..mest korang pon tensyen tgk muke aku ni..muahahaha silakan!

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. uik..kerut seribu tu…N bln ni br dpt pgg duit sndri..x to cane nk handle daa..

  2. akak_bieza says:

    Jom join akak bisnes CNI skit-skit dapat gak duit banjer..saper nak bagi..

  3. sWeEtdARLinG says:

    tak dapeek nak nolong.. hahahahaha

    cara dia satu jer…

    JANGAN PEGANG DUIT SENDIRI…

  4. oneyani says:

    abes kalau xpegang..cane nk belanja..beli stok sume..huhuhu masalah gak tu=p

    *ade aje alasan kan?=p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge