6 Syawal Yang Indah

Indah katanye..padahal hari first keje..arini 4 September..ofis dah kembali beroperasi selepas seminggu ditutup..time nak gi keje tadi..masuk je kete..on radio..ade lak lagu raya..teros suami cakap..

ala betol ke ni da keje..lagu raya ada lagi ni..sedihnye kene keje

Ololo shomel nye la..macam budak-budak!
budak-budak pon elok je kene gi sekolah arini..ayyoo..aku pon pujuk la bakal-bapak-budak-yang comel tadi

Kita patot bersyukur dah arini baru start keje..ade yang raya kedua dah keje..ada yang kene balik jauh nak gi keje..tinggalkan kampung halaman..ada yang langsung tak cuti pon ye(tapi gaji dapat triple hohoho)

Tapi best ape keje arini..jalan lengang je..even bertolak dari rumah pukul 7.45 pagi..sempat lagi punch kad kaler itam selama merah je..bukan salah kami ye selama ni punch card merah..tapi sebab jalan jam!ahaha tu dia alasan terbaik..padahal bangon lewat

Sampai je ofis parking banyak kosong..yehaaaa..ofismet ramai lagi yang bercuti…tapi yang lagi best bos pon ramai yang bercuti…ahaha gelak syaiton!

Sehari ni buat keje mnaja- manja je…ke banyak layan fesbuk eh?haaa kantoi..eh buat la keje..tapi dah keje tak banyak..nak buat cane kan..

Hamper-hamper raya yang bertenggek kat ofis tu banyak dah di buke..so tak perlu berebut sangat dengan ramai orang..tidakkah itu semua nikmt uoolllsss??ahaha cuti la korang lama lagi ye :p

Balik ofis..ada tetamu lak nk mai rumah..kawan sekolah dulu..Ikot plan asal Shimah dan Baiti nak datang..pastu kono aku nak buat spageti olio buat dorang..konon je la uooolllss…pegi Giant time lunch hour tadi..satu hape pon takde..dah la nak beratur barisan sket punye panjang

Dah tu selambe je aku gi letak bakul celah-celah barang..zass keluar dari Giant..ala bukan ade ape pon dalam bakul tu..megi ngn mushroom sup je..tak sempat nak berpeluh pon pekerja Giant letak balik 2 barang tu..hihi

Petang tu..singgah kedai kat ofis..pon takde barang yang dikehendaki..hampa..pastu tanye Shimah jadi tak nak mai…sekali anak dia Aina tu demam..sian lak..

Baiti..suami dan baby Balqis

So end up Baiti je mai rumah..hape makanan pon tak sempat aku buat..nak beli makanan pon kedai banyak tak bukak..alahai…last sekali jamu biskut kering home made ngan kek coklat je..pastu air segera..twister oren..nak masukkan gambar Baiti mai rumah aku..

Mama-to-be bersama mama Balqis

Seb baik Baiti cakap dia dah makan nasi sebelum mai rumah aku..ke saje ambik hati aku tak tao ler..ahaha teteap gak terasa ralat..takpe next time insyalllah aku well prepare sket ye..tahun ni memang tak de niat langsung nak beraya kat rumah..even balang biskut raya pon takde huhu

Ok la nak tido dulu..babai(ending orang dah ngantok tahap dewa)

Nota kaki:citer raya baru sampai satu setengah Syawal..tetibe dah 6 Syawal..layankan aje ye..mood mak yong biasalah..kejap rajen..kejap ke laut..nanti rajen aku sambung entry yang tergantung tu(rajen ke?)

– Sok Sek Sok Sek using BlogPress from my iPad 2.

21 total views, 1 views today

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge