3 Rahsia Remaja Gemuk Tahap 2 Mampu Turun Berat Badan

Alhamdulillah!

Pepagi
lagi dah terasa aura positif lepas dapat Whatsapp dari salah seorang
Coach ProjekSeksi mengenai perubahan yang di alami oleh salah seorang
peserta mereka yang Super Obes. Peserta ni merupakan seorang remaja yang berusia masih 16 tahun dan Gemuk Tahap 2 atau Obes Tahap 2.

Testimoni Adik Anis dari Coach Natrah
Peserta
kali ini sangat istimewa kerana belum lagi bergelar seorang suami tapi
berkeras nak join suamisegak, maklum lah kami buat program ni khas untuk
para suami tapi memandangkan adik ni memerlukan pertolongan yang amat.
Maka kami tetap membantu sehingga beliau dapat mencari Target berat
badan seperti yang diinginkan.


#Perjalanan Mula

Permulaan
yang agak perlahan buat adik Anis. Maklumlah, dah biasa makan banyak ni
memacam la ragamnya ye. Antaranya adalah berkaitan dengan Hormon Leptin
dalam badan mereka yang dah mula kurang dihasilkan.

#Rahsia 1: Hormon Leptin & Tabiat Makan

Hormon
Leptin in berkaitan dengan menghantar signal bahawa badan kita ni perlu
makan atau tidak, pendek kata merangsang rasa lapar. Maka hormon leptin
yang dihasilkan oleh badan kita perlulah mencukupi. Antara pemakanan
yang mampu membantu penghasilan Leptin adalah Omega 3. Kami akan syorkan
pengambilan supplement Omega Guard kerana lebih memudahkan adik Anis.

 

Cadangan Set Kurus dari Coach Natrah

#Rahsia 2:Hormon Leptin & Insulin

Perasan tak bila makin Gemuk mudah penyakit Kencing Manis singgah.
Kan?

Ini
kerana Leptin in berkaitan juga dengan hormon insulin yang mana
membantu stabilkan kandungan gula dalam darah. Bila badan mula gemuk,
lapisan lemak mula menebal lalu menganggu penghasilan Leptin &
Insulin. Maka dari segi pemakanan kami akan melarang keras Adik Anis
ambil sebarang minuman manis dan tambahan dengan supplement Multivatiman
Vita-lea.

#Rahsia 3:Kenapa Vita-Lea?

Kami
syorkan Vita-lea kerana mengandungi kromium dimana dapat membantu
stabilkan kandungan gula dalam darah dengan membantu merangsang insulin.

Tips Macam Mana Anis Dapat Turun Berat Badan korang boleh teruskan bacaan kat link bawah ni:

 Adik Anis Obes Tahap 2 Mampu Turun Berat Badan 3Kg Dalam Masa Hanya 2Minggu

Yani hanya menerangkan macam mana kami satu kumpulan #projekseksi membantu dari segi makanan tambahan atau pemakanan yang dapat membantu Adik Anis mencapai berat badan idaman dengan cepat, selamat dan berkesan. 

“Better U, Better Me”

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. zik says:

    cepat betul tindak balas tuh…

    1. Muliani says:

      Bila ada kemahuan memang mudah dan cepat…

  2. Farrah MF says:

    Wowww! Hebatnya! 🙂

    1. Muliani says:

      Adik Anis yang hebat dengan semangat dia…. doakan adik anis berjaya kembali slim melim dengan sihat.

  3. hainom OKje says:

    Seronok baca cerita cerita cenggini. Semangat nak menguruskan badan cuma diri sendiri jer lum kuat semangat haha…

    1. Muliani says:

      Kan… Yang penting set Target…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge