3 Cara Mudah Muka Berseri Tanpa Make Up

Cara Mudah Muka Berseri Tanpa Make Up

Semalam sembang dengan pakar
kulit, dia share kulit muka kita ni paling asas pakai 3 benda iaitu pencuci muka, make up remover dan toner.

 Gambar 1: Tingkatkan Kesihatan, Serlahkan Kecantikan.

Ye! Toner! 

Selama ni ingatkan
pelembap lebih penting rupanya salah sangkaan ku. Toner yang
membantu kecilkan liang roma, liang roma bila tua makin besar. Bila dah
besar memang tak dapek nak nolong la.

Pakai Make Up pon tak jalan
dah, penggunaan toner nk buat kulit muka lebih berseri.

 Gambar 2: Set Asas Muka Berseri.

Tips Nak Jimatkan Toner

Tips nak
jimatkan toner guna jari (pon boleh). Kalau kapas separuh dah melekat kat situ, so rugi la sikit (eh banyak jugak tu kalau separuh kan?)

Nak tambah berseri lagi ambik B-Complex dan Vita-lea, gabungan vitamin b dan iron tu memang wallah!

Kulit kelihatan kemerah-merahan tak nampak kusam…blushing gitu.

Ada lagi nak sambung ni…

Tips untuk kulit muka kering…ada yang
berminat nak tau ke?

Boleh Whatsapp/SMS je Yani.

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. Uncle Zuan says:

    alaaaa tips tuk laki xde ke? hehe

    1. Muliani says:

      Lelaki pon ader la, tapi lebih kepada pemakanan…. Serius nak tahu tanye je Yani.

  2. Mrs Yatie says:

    alamak. PG memang tak pakai toner. toner bila pakai buat kulit kering kan wak?

    1. Muliani says:

      Amalkan set lengkap ni boleh bantu masalah kering tu sebab saling lengkap melengkapi gitu. Apa kata Yatie cuba dulu, berbaloi sangat!

    2. Muliani says:

      kulit kering sebainya ambik vit e makan dan buat masker..terbaik kesannya

  3. oshin says:

    dulu setakat guna pencuci muka je…lain2 x penah amik port sebab rasa kulit tak bermasalah…tapi sejak keje n ada duit sendiri baru terkedek-kedek nak jaga muka hehehe

    1. Muliani says:

      Nak jaga muka bukan luaran je, tapi dalaman tu sangat penting… Boleh tanya Yani untuk pengesyoran buat oshin lebih berketerampilan…

  4. tiga lalat says:

    salam singgah. hee ;p

    1. Muliani says:

      nasib baik tak pasang perangkap lalat, kang melekat terus, heheheh.

  5. ANIM says:

    kak pun dah lama tak pakai toner, cuci muka saja. tak sempat..huhu

    1. Muliani says:

      Ala, kalau dah NAK mesti SEMPAT lah…. bila dah biasa buat hari-hari dan jadi "habit" memang MUDAH kan?

  6. aida pernah dgr jugak toner guna tgn.
    aida kalau kapas da abis, guna tgh 🙂 hi hi hi…

    1. Muliani says:

      Betul tu, tp best la kekadang pakai tangan, "feel" sket, hehe

  7. Kathy R'bain says:

    selalu juga tangan kalau kehabisan stok kapas… hehehehe.

    1. Muliani says:

      Ala Yani pon sama, cuma kalau guna tangan tu comot la sket kan…

  8. +moisturizer for better result of course 🙂

    1. Muliani says:

      yep, bagi tutup balik liang roma n melembapkan…

  9. Farrah MF says:

    Tips pakai toner guna tangan tu bagus! Memang leh jimat 🙂

    1. Muliani says:

      ye kita perlu berjimat zaman GST ni hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge