1st Time Gi Klinik Haiwan Part 2

Sambungan story kt klinik tu. time dlm kete kucing ni bukan maen takot lagi..sampai je kt klinik teros die terjun kete nk lari..tp kesian lari pon xlaju..yela da xmkn bape hari..hahahaha tu la sape suh lari..mcm la die tu tao jln nk balik…jahatnye aku gelak da sampi klinik. tu mak aku dukung die..meronta2 die nk lari..masuk je teros die lari2 dlm tu..sian gak tgk muke die mmg CUAK gilos. tp xsempat nk snap pic time tu..sbb aku pon cuak!hahahhaape? BILIK BEDAH?? kritikal sgt ke?xde pon..duk ats tray ni je..sebelah ngan bilik bedah..condition tempat ni aku bg B..biase la gov punye..huhu fhm2 je la. time ni la doctor tu tegor aku..”siap ambik gambar lg”..huh!xkan la aku nk ckp nk letak dlm blog kn?tao ke die blog2 ni?aku ckp je nk buat kenangan..hahha mest die ckp JAKUN benor budak nicubaan utk melarikan diri..die nk terjun tp takot!hahahams ni cek suhu bdn je..letak kt dlm bontot..hahhaa punye la lame die letak..kucing ni da meraung2 takut..sian diemak aku tgh tenang kn die ni..byk bulu die tercabot ms ni..takot sgt la tutgh cuci luka die..mayb die gadoh ngan kucing lain..ish2 siap nanah lg tu.mest saket kn?xbole bg bius ke?hehehehe(aku la y over)last sekali doctor inject de vitamin..pastu aku mintak doc inject ubat penenang..hahaha jahat x?sian die 2 kali kene inject..pastu ktorg pon balik la..doc ade bg ubat vitamin ngan ubat sapu..tp xambik la picnye tu…die da start minum susu ngan mkn frieskies..even sikit je ok la kn..
satu lagi doc pesan JANGAN MKN LIPAS NGAN CICAK..tergelak aku..sbb tu la feberet die selame ni..yuck!ok la later aku update keadaan die skrg.adios..

About Author

Muliani

Ibu kepada 3 orang anak dan telah berjaya menyusukan sepenuhnya lebih dari 2 tahun. Salah seorang dari Kumpulan Sokongan Penyusuan di Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu.

Comments

  1. Redbloodsnow says:

    Ciannyerr nengok die. Jd tingat lah Zie time Zie bw Olin ke kinik haiwan dulu utk vet kan die…rs bdose ssgt taw bile nengok die ketakutan then kesakitan pastu..sobsobsob

    tp rite now, olin dh sihat walafiattt!!! hehehe

  2. oneyani says:

    ahhaha tu la sgt kesian..sbb kite xtao die saket mcm mane..doctor tu lak mcm xde persaan je..tp mmg la kn..kalau die kesian cane nk rawat..ehhehehe

  3. wuaa..x smpai ati tgk haiwan saket gtu..even N ni pnakott kucing..tp sedey taO ble nengok…

  4. oneyani says:

    tu la N ingt akak ni suke ke kucing?akak nk pegang pon takot tao..hehehe..tp betol la mmg xsampai ati tgk die saket..yela sbb die pon ade perasaan jugak kn

  5. intan payung says:

    takut nye klu i ade kat clinic tu..msty i da lari kua xnak tgok hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge