12.06.12

Sebab tarikh cantek nk up satu entry..kebetulan Hadif 7 bulan hari ini..

Aku tak pernah pon update perkembangan pasal Hadif..dulu terasa malas..skrg bila dah besar terasa ruginya tak upate sume tu..

Meh nak list sket perkembangan Hadif skrg:

~still tak bole duduk tanpa sokongan lagi

~suke membebel babababah yayayayayah sambil menampor muke orang (cantek punye perangai)

~pantang nampak rambut orang mesti tarik dengan sepenuh hati..rambut aku dah bape helai tewas kat tangan die ayayaya

~still belom makan bubur!ahaha aritu bs bagi bubur letak susu die makan 3 sudu je..pastu menyembur!

~puree carrot..pumpkin n pear je baru sempat ibu dia buat(salah abah sebab tak beli blender n steamer avent tu) ahahaha tapi die macam ok je tak makan..berak pon xbusuk sangat..bao masam-masam lemak je lagi..ibu suke cium..bao macam tuti fruti!ahahaha

~masih meniarap dan sudah pandai bergolek2..just tak la laju mcm pelakon hindustan tu..:)

~baru belajar nak angkat bontot..sudahnye bontot tak diangkat pon tapi muke je ditenyeh2 sampai terkeluar taik idung..ops!

~alhamdulillah setakat ni baru demam sekali (act doc tak sahkan dia demam pon sbb suhu 37..tapi tetap ibu die rasa demam sbb suhu panas dari biasa..biase la being mak..risau terlebih)

~selsema sekali dengan kadar hingus muncul sekali dua je sehari..alhamdulillah berkat susu ibu baik dengan sendiri

~minum susu dgn bs 10oz atau kurang dari tu je sehari..stok susu dah nak melimpah kat feezer..tunggu masa nak buang je:( he more prefer direct feeding..so balik je rumah sure nak melekat je..alhamdulillah jugak sebab masih diberi rezeki fully bf..doa aku moga sampai umur dia 2 tahun

~sangat behave bila di tempat orang ramai..nak-nak kalau pg kenduri..diam dan senyum saje..kadang-kadang sampai lupe yang die lapar..bole??

~tapi tak behave bila kat rumah sebab takde orang nak main dengan die..menangis aje..bile balik rumah parent aku..galak sakan ler

Okeh tu saje setakat ni..skrg akudan suami nak train die swimming lak..hm bila la nk pg pool..hajatnya nk beli pool belon tu je..tp nak cari yang bole muat mak paknya sekali..berenang 3 beranak kat ruang tamu rumah..ko hado??ahahaha

Kebetulan hari ni pakai baju sama biru..sebelum gi keje suami sempat snap gambar kami..very precious moment!even jam dah pukul 8 pagi dan kami masih terhegeh-hegeh di rumah…lol

22 total views, 1 views today

2 Comments

  1. yey!! i like diz entry!! cute sgt2!!suke tgk all da pic!! hadif sgt cute dgn ibu yg cun!! 🙂

    *kfiza pn rase rugi xde blog awal2, byk tak save as sweet memories hehehe 🙂

    sempat lagi sis nk update perkembangan hadif 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge